Etterlengtet Barcelona-seier i Xavis trenerdebut

Barcelona holdt unna for et tidvis heftig Espanyol-press og tok sin første La Liga-seier på fem kamper med 1-0 lørdag.

Dermed ble det trepoenger i første kamp med klubblegenden Xavi Hernández på sidelinjen. Han tok over som Barca-trener like før landslagsoppholdet.

Memphis Depay scoret det eneste målet i byderbyet i Barcelona. Det kom på straffespark kort tid etter pause.

Etter det skapte Espanyol en rekke farligheter. Blant annet headet Raúl de Tomás i stolpen fem minutter før slutt. Men det endte målløst for gjestene.

Seieren løfter Barcelona opp til 6.-plass på La Liga-tabellen. Laget har 20 poeng fra 13 kamper.

Tidligere søndag klatret Sevilla tilbake til tabelltoppen tross skuffende 2-2 hjemme mot Alaves. Gjestene ledet fram til Ivan Rakitic utlignet på overtid.

Det er jevnt i toppen av La Liga med to poeng mellom Sevilla og 4.-plasserte Atlético Madrid. Samtidig vil Real Madrid innta 1.-plassen med poeng borte mot Granada søndag.

Spansk La Liga menn lørdag, 14. runde:

Celta – Villarreal 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Alberto Moreno (27), 1-1 Brais Mendez (72).

Sevilla – Alavés 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 Víctor Laguardia (5), 1-1 Lucas Ocampos (38), 1-2 Joselu (str. 45), 2-2 Ivan Rakitic (90). 25.208 tilskuere.

Atlético Madrid – Osasuna 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Felipe (87). 53.261 tilskuere.

Barcelona – Espanyol 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Memphis Depay (str. 48).

Spilt fredag: Levante – Athletic Bilbao 0-0 .

Spilles søndag: Getafe – Cádiz, Granada – Real Madrid, Elche – Betis, Real Sociedad – Valencia.