Sport

Medvedev slo Ruud ut av ATP-sluttspillet: – En smart spiller

Casper Ruud måtte gi tapt for russiske Daniil Medvedev i ATP-sluttspillets semifinale i strake sett. Etter kampen skrøt Medvedev av sin norske motstander.

Casper Ruud måtte gi tapt for Daniil Medvedev i semifinalen i ATP-sluttspillet lørdag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Kampen endte med settsifrene 6-4, 6-2 til russeren. Ruud hang bra med, men klarte ikke å unytte de få mulighetene han fikk mot verdenstoeren.

– Det ble en flott kamp. Jeg har fulgt med Casper i denne sesongen og han har vist seg som en smart spiller. Vi har alle snakket om at han er grusspiller, men nå var han her i semifinalen, sa Medvedev til arrangøren etter seieren.

Ruud åpnet glitrende med et blankt servegame til 1-0, før Medvedev viste muskler og utlignet til 1-1, også han med et blankt servegame.

Ruud så ut til å gå opp i 2-1 i gamet etter da han ledet 40-0, men Medvedev vant tre strake poeng og utlignet til 40-40. Så satt Ruud en enkel ball i nettet, slik at det var fordel Medvedev. Og da russeren hamret inn en ball limt ved linjen som ikke Ruud hadde sjans til å nå i poenget etter, gikk Medvedev opp i 2-1.

Yppet seg

Nordmannen yppet seg i det fjerde gamet og utlignet til 40-40 etter at Medvedev var foran 40-0, men igjen viste russeren muskler og dro i land gamet til 3-1.

Russeren så ut til å leke seg til 4-1 i gamet da han ledet 40-15, men Ruud kjempet seg tilbake og vant settet etter flere gode server til 2-3.

Deretter holdt spillerne egen serve i resten av settet, som gjorde at Medvedev vant 6-4.

Problemer

I det andre settet holdt nordmannen sine to første servegame relativt greit, men klarte samtidig ikke sette særlig press på Medvedev. I Ruuds tredje servegame fikk han problemer og etter tre brudd muligheter gikk russeren opp til 3-2.

Ruud ble også brutt til 2-5 og russeren kunne serve hjem kampen. Det gjorde han også, slik at det endte 6-4, 6-2.

Ruud har sikret seg minst 4,6 millioner kroner i sluttspillet og 400 ATP-poeng.