Sport

Svensk OL-favoritt skadet armen i fall: – Sjokkert og lei seg

Sprintverdensmester Jonna Sundling fikk en vond start på konkurransesesongen. Svensken krasjet i kvartfinalen i Gällivare og måtte etterpå få armen undersøkt.

Jonna Sundling kort tid før fallet i fredagens sprintkvartfinale i Gällivare. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Langrennsstjernen så ut til styre sikkert videre til semifinale, men i en utforkjøring gikk det galt. Sundling falt og brakk staven.

I mål tok hun seg til armen og fikk behandling. Deretter ble hun tatt til sykehus i Piteå for å ta røntgen etter å ha kjent på smerter i hånd og tommel.

– Hun er sjokkert og lei seg. Det er vanskelig å si hvor vondt hun har det. Her handler det om adrenalin og sjokk på en gang, sier leder Joakim Abrahamsson i Piteå Elit (langrennsklubb).

Det e uklart om Sundling blir klar til neste ukes verdenscuppremiere i finske Ruka. Sist sesong vant hun VM-gull i sprint, og 26-åringen er blant de store favorittene på distansen i Beijing-OL. Tidligere i høst ble det kjent at en annen favoritt i sprintlangrenn, Linn Svahn, mister OL på grunn av en skulderskade.

Fredagens renn i Gällivare var en del av Sveriges nasjonale åpningshelg i langrenn. Den tilsvarer sesongstarten her hjemme på Beitostølen.