Sport

Portugal mistet VM-plassen til Serbia i overtidsdrama

Portugal - Serbia 1-2). Serbia rappet VM-billetten ut av hendene på Cristiano Ronaldo og Portugal da en sen scoring ga gjestene 2-1-seier i Lisboa søndag.

Serbia-duoen Luka Jovic og Filip Kostic feirer at VM-plassen ble sikret med borteseier mot Portugal søndag. Foto: Armando Franca / AP / NTB

Portugal ville være sikret førsteplassen i gruppe A med minst uavgjort i toppkampen. Det så lyst ut lenge, men ett minutt på overtid nikket Aleksandar Mitrovic inn serbernes vinnermål.

Fulham-spissen satte hodet på et innlegg fra Dusan Tadic, som selv hadde gjort 1-1 etter litt over en halv time.

Renato Sanches ga hjemmefansen tidlig noe å juble over. Allerede etter to minutter utnyttet han en forsvarsblemme hos Serbia la på til 1-0. Da var det nok mange med et hjerte for Portugal som trodde at mye var gjort.

I stedet må europamesterne fra 2016 belage seg på omspill i mars. Der må de vinne to kamper for å ta en av tre ledige billetter til neste års VM i Qatar.

Portugal og Serbia sto begge på 17 poeng før søndagens duell. En bedre målforskjell gjorde at Ronaldo og co. toppet tabellen ved poenglikhet.

FAKTA

Disse nasjonene har hittil kvalifisert seg til neste års fotball-VM for menn i Qatar:

* Tyskland

* Danmark

* Brasil

* Frankrike

* Belgia

* Kroatia

* Spania

* Serbia

* Qatar (vert)

Omspillklare land i Europa:

* Skottland

* Østerrike

* Wales

* Tsjekkia

* Russland

* Nord-Makedonia

* Sverige

* Portugal

I alt blir det 32 deltakerland i Qatar-VM i november og desember 2022. Tre av Europas 13 VM-plasser blir delt ut gjennom et omspill i mars.