Portugal mistet VM-plassen til Serbia i overtidsdrama

Portugal - Serbia 1-2). Serbia rappet VM-billetten ut av hendene på Cristiano Ronaldo og Portugal da en sen scoring ga gjestene 2-1-seier i Lisboa søndag.

Portugal ville være sikret førsteplassen i gruppe A med minst uavgjort i toppkampen. Det så lyst ut lenge, men ett minutt på overtid nikket Aleksandar Mitrovic inn serbernes vinnermål.

Fulham-spissen satte hodet på et innlegg fra Dusan Tadic, som selv hadde gjort 1-1 etter litt over en halv time.

Renato Sanches ga hjemmefansen tidlig noe å juble over. Allerede etter to minutter utnyttet han en forsvarsblemme hos Serbia la på til 1-0. Da var det nok mange med et hjerte for Portugal som trodde at mye var gjort.

I stedet må europamesterne fra 2016 belage seg på omspill i mars. Der må de vinne to kamper for å ta en av tre ledige billetter til neste års VM i Qatar.

Portugal og Serbia sto begge på 17 poeng før søndagens duell. En bedre målforskjell gjorde at Ronaldo og co. toppet tabellen ved poenglikhet.

Disse nasjonene har hittil kvalifisert seg til neste års fotball-VM for menn i Qatar: