Stortap for Skeid i serieåpningen

(Drammen - Skeid 10-3). Skeid sjokkerte Drammen og ledet 1-0 etter bare seks minutter, men ble knust og tapte 10-3.

Av Even Lübeck

Skeids fotballag har hatt mye å juble for den siste tiden med opprykk til Obos-ligaen og hele 12-0 i den avgjørende kampen mot Rosenborg 2. Skeids bandylag vil gjerne følge opp den gode formen til fotballaget, men fikk det – ikke overraskende – tøft mot Drammen på Marienlyst lørdag.

Vi slipper inn for enkle mål på corner. Det er irriterende, sånn umiddelbart etter kampen. Det går til tider litt for fort for oss og blir for slitne i slutten av begge de to omgangene. Vi kjenner fort at vi mangler trening på stor bane. Det er mye å jobbe med, sier Skeid-spiller Anders Kogstad til Dagsavisen.

Litt bedre enn oss i alt

Drammen vant fullt fortjent. De var litt bedre enn oss i alt de gjorde. Vi startet bra, men datt litt fra hverandre utover i den første omgangen. Vi lot de få for enkle mål. Vi fremsto mye mer som vi ville i den andre omgangen, og det er sånn vi må spille hvis vi skal få med oss poeng, sier trener Helge Klæstad.

Men Skeid-oksene fikk en kjempestart lørdag. Storscorer Truls Skrettingland som satte inn 1-0 til gjestene etter seks minutter og seks sekunder.

Et lekkert mål. Han gikk gjennom og skjøt fra distanse. Et kjempemål, sier Kogstad.

74 sekunder i himmelen

Skeid var dessverre bare i himmelen i 74 sekunder, for like etter utlignet Joachim Undersrud til 1-1. Det var stillingen etter drøye 20 minutter.

Vi var veldig gode de første 20 minuttene. Da gjør vi det vi skal og følge kampplanen. Vi er gode til å holde på ball i starten, sier Kogstad.

Etter halvtimen sto det 3-1 til Drammen. Skeid-oksene holdt følge med Drammen i store deler av den første omgangen, men tre mål på fire minutter fra Didrik Land fra 34.08 til 38.17 gjorde at Drammen gikk fra 3-1 til 6-1 like før pause.

I den lille perioden går det litt for fort for oss. Vi blir for åpne og slipper han for lett til, sier Kogstad.

Veldig mye å jobbe med

Dermed så det også meget tøft ut med tanke på poeng for Skeid sin del, og enda tøffere ble det da Marius Mørch Andersen økte til 7-1 på straffe tre minutter ut i den andre omgangen.

Så overrasket Skeid med å score de to neste målene til 3-7 – først ved Skrettingland igjen – denne gang på corner, så Jan Daniel Skrettingland.

Ganske likt det første målet. Også dette var fint, sier Klæstad.

Det tvang Drammen til å ta timeout. Og det så ut til å hjelpe – tre minutter senere sto det 8-3 til drammenserne. Ti minutter før full tid gikk Drammen opp til 9-3, det samme resultatet som sist sesong. Like før slutt satte tidligere Ullern-spiller Andreas Sletta inn 10-3.

Vi klarer å holde en del ball i perioder, men det er også veldig mye å jobbe med, konkluderer Kogstad.

Vi kunne scora et par til, men det kunne Drammen også. Casper sto en god kamp for oss, sier Klæstad.

Søndag møtes Ullevål og Ready på Bergbanen. Ullern sin seriedebut mot Stabæk ble utsatt grunnet dårlige isforhold på Ullernbanen.