Fotball

Chelsea snublet hjemme mot Burnley

Chelsea styrte mot nok en oppskriftsmessig Premier League-seier, men sjansesløseri førte til at Burnley fikk med seg 1-1 fra Stamford Bridge lørdag. Her er ale faktaene fra lørdagens Premier League-kamper.

Dermed misbrukte serielederen sjansen til å legge press på toer Liverpool foran rødtrøyenes bortekamp mot West Ham søndag. Med seier der vil Jürgen Klopps men være à poeng (26) med Chelsea etter elleve serierunder.

Chelsea dominerte lørdagens hjemmekamp omtrent fra start til slutt, men ineffektivitet foran mål skulle koste dem to poeng. Matej Vydra headet inn 1-1 i det 79. minuttet i et angrep der Antonio Rüdiger ødela vertenes offsidefelle.

Før utligningen var det lite som tydet på annet enn Chelsea-seier. Kai Haverts sendte blåtrøyene i ledelsen etter et vakkert angrep i kampens 32. minutt. Reece James slo godt inn fra høyre, og tyskeren løp seg fri og tuppet inn 1-0.

Havertz var for øvrig blant dem som burde ha økt Chelseas ledelse. Han skjøt over fra god posisjon noen minutter etter pause.

På tampen var det Burnley som var nærmest å sikre alle tre poengene. Jay Rodriguez og Vydra misbrukte store sjanser.

Mens Chelsea topper Premier League-tabellen, ligger Burnley fortsatt under nedrykksstreken med sine åtte poeng. Det skiller to opp til Leeds på trygg plass.

Normann scoret i Norwich-seier

Mathias Normann scoret tidlig og på vakkert vis da Norwich sjokkerte Brentford og vant 2-1 på bortegress i Premier League lørdag.

Det var Norwichs første seier siden opprykket til Premier League i vår. Laget scoret også flere enn ett mål i en Premier League-kamp for første gang siden 2019.

Normann ble avgjørende med sin fine scoring etter fem minutters spill. Han plukket opp en halvklarering, driblet seg forbi tre mann og satte ballen pent plassert ned i hjørnet.

Senere i første omgang doblet målsniken Teemu Pukki ledelsen på et straffespark.

Nyopprykkede Brentford har levert en kjempesesong så langt i Premier League, men de stanget lenge i lørdagens kamp. Seiershåpet ble tent da Rico Henry løp inn 1-2 ved bakre stolpe etter 59 minutter, men Norwich holdt ut og sikret sin første trepoenger i høst.

Etter elleve kamper ligger Normanns lag nest sist i Premier League med fem poeng. Brentford har tolv poeng og ligger på 14.-plass.

---

Premier League menn lørdag, 11. runde:

Brentford – Norwich 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Mathias Normann (5), 0-2 Teemu Pukki (str. 28), 1-2 Rico Henry (59).

Dommer: Jarred Gillett.

Gult kort: Ivan Toney, Charlie Goode, Brentford, Mathias Normann, Andrew Omobamidele, Max Aarons, Norwich.

Brentford (3-5-2): Álvaro Fernández – Ethan Pinnock, Pontus Jansson, Zanka (Charlie Goode fra 11.) – Sergi Canós, Vitaly Janelt (Saman Ghoddos fra 45.), Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Rico Henry (Marcus Forss fra 68.) – Bryan Mbeumo, Ivan Toney.

Norwich (4-3-2-1): Tim Krul – Max Aarons, Ben Gibson, Andrew Omobamidele, Brandon Williams – Mathias Normann, Pierre Lees-Melou, Kenny McLean – Kieran Dowell (Dimitris Giannoulis fra 73.), Milot Rashica (Adam Idah fra 90.) – Teemu Pukki (Josh Sargent fra 77.).

Chelsea – Burnley 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Kai Havertz (32), 1-1 Matej Vydra (79).

Dommer: Andre Marriner.

Gult kort: Reece James, Chelsea, Ashley Westwood, Maxwel Cornet, James Tarkowski, Josh Brownhill, Burnley.

Chelsea (3-4-2-1): Édouard Mendy – Andreas Christensen, Thiago Silva, Antonio Rüdiger – Reece James, N’Golo Kanté (Mason Mount fra 84.), Jorginho, Ben Chilwell – Ross Barkley (Ruben Loftus-Cheek fra 72.), Callum Hudson-Odoi (Christian Pulisic fra 84.) – Kai Havertz.

Burnley (4-4-2): Nick Pope – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor – Jóhann Berg Gudmundsson (Matej Vydra fra 69.), Ashley Westwood, Josh Brownhill, Dwight McNeil – Maxwel Cornet (Erik Pieters fra 87.), Chris Wood (Jay Rodriguez fra 60.).

Crystal Palace – Wolverhampton 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Wilfried Zaha (61), 2-0 Conor Gallagher (78).

Dommer: Graham Scott.

Gult kort: Marc Guéhi, Michael Olise, Crystal Palace, João Moutinho, Wolverhampton.

Crystal Palace (4-3-3): Vicente Guaita – Joel Ward, Joachim Andersen (Nathaniel Clyne fra 90.), Marc Guéhi, Tyrick Mitchell – Conor Gallagher, Cheikhou Kouyaté, James McArthur (Jeff Schlupp fra 80.) – Wilfried Zaha, Christian Benteke (Jordan Ayew fra 89.), Odsonne Edouard (Michael Olise fra 80.).

Wolverhampton (3-4-2-1): José Sá – Max Kilman, Conor Coady, Romain Saïss – Nélson Semedo (Adama Traoré fra 68.), Rúben Neves, João Moutinho, Rayan Aït-Nouri – Francisco Trincão (Daniel Podence fra 68.), Hee-chan Hwang (Fábio Silva fra 90.) – Raúl Jiménez.

Manchester U. – Manchester C. 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Eric Bailly (selvmål 6), 0-2 Bernardo (44).

Dommer: Michael Oliver.

Gult kort: Bruno Fernandes, Manchester U., João Cancelo, Bernardo, Manchester C.

Manchester U. (3-2-3-2): David de Gea – Eric Bailly (Jadon Sancho fra 45.), Victor Lindelöf, Harry Maguire – Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw (Alex Telles fra 72.) – Bruno Fernandes, Scott McTominay, Fred (Donny van de Beek fra 79.) – Mason Greenwood (Marcus Rashford fra 66.), Cristiano Ronaldo.

Manchester C. (4-1-4-1): Ederson – Kyle Walker, Rúben Dias, John Stones, João Cancelo – Rodrigo – Gabriel Jesus, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Phil Foden – Bernardo.

Brighton – Newcastle 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Leandro Trossard (str. 23), 1-1 Isaac Hayden (65).

Dommer: David Coote.

Gult kort: Adam Lallana, Yves Bissouma, Neal Maupay, Brighton, Jamaal Lascelles, Jacob Murphy, Jonjo Shelvey, Callum Wilson, Newcastle.

Rødt kort: Robert Sánchez (90), Brighton.

Brighton (3-4-2-1): Robert Sánchez – Shane Duffy, Joël Veltman, Lewis Dunk – Tariq Lamptey (Adam Webster fra 75.), Enock Mwepu (Alexis Mac Allister fra 45.), Yves Bissouma, Marc Cucurella – Solly March (Neal Maupay fra 64.), Adam Lallana – Leandro Trossard.

Newcastle (5-3-2): Karl Darlow – Jacob Murphy, Emil Krafth (Dwight Gayle fra 90.), Ciaran Clark, Jamaal Lascelles, Matt Ritchie – Miguel Almirón (Joelinton fra 73.), Isaac Hayden, Jonjo Shelvey – Callum Wilson, Allan Saint-Maximin.

Spilt fredag: Southampton – Aston Villa 1-0.

Spilles søndag: Arsenal – Watford, Everton – Tottenham, Leeds – Leicester, West Ham – Liverpool.

---

Mer fra Dagsavisen