Sport

Caroline Graham Hansen blir hjerteundersøkt – ute av spill på ubestemt tid

Norges landslagsstjerne Caroline Graham Hansen er uaktuell for spill i påvente av resultater fra grundige hjertetester, opplyser Barcelona.

Barcelonas Caroline Graham Hansen under treningskampen i fotball mellom Rosenborg kvinner og Barcelona på Lerkendal stadion i august. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Den spanske klubben bekrefter saken i en pressemelding på Twitter.

Graham Hansen ble byttet ut til pause i Barcelonas 8-1-seier over Real Sociedad sist helg. Ifølge TV 2 skyldtes det at hun hadde høy puls og ubehag i brystet.

26-åringen blir ikke tilgjengelig for kamper før alle prøvesvarene foreligger. Hun blir overvåket for hjerterytmeforstyrrelser på trening.

«Det gjøres for å være på den sikre siden. Vi håper hun er tilbake igjen om noen uker», skriver Barcelonas presseansvarlig Jordi Clos i en tekstmelding til TV 2.

Han legger til at Graham Hansen deltok på Barcelonas trening fredag.

Undersøkt på landslaget

Norges landslagssjef Martin Sjögren forteller at Graham Hansen merket at noe ikke stemte underveis i 0-0-kampen mot Polen i VM-kvalifiseringen 21. oktober.

– Legene våre undersøkte henne i pausen da hun kjente at pulsen ikke gikk ned, sier Sjögren til NTB.

Da klarte man å få pulsen ned, og Graham Hansen spilte også hele 2.-omgangen i Polen.

På spørsmål om det var en forsvarlig vurdering, svarer landslagssjefen at den kom naturlig.

– Hun kjente pulsproblemene underveis i 1. omgang, men i pausen gikk pulsen ned. Vurderingen ble gjort av våre leger, forteller Sjögren.

Han sier at videre at det ikke er noe som oppstår til vanlig. Graham Hansen spilte Belgia-kampen noen dager senere uten problemer.

To tilfeller

Sjögren synes det er bra at Barcelona tar slike hendelser seriøst.

– Det er veldig bra at de er nøye. Hun er på rett plass.

Den kreative vingen står i høst med to mål på åtte kamper i den spanske toppdivisjonen. I tillegg har hun spilt to mesterligaoppgjør denne sesongen.

Også på herresiden har Barcelona en stjernespiller ute på ubestemt tid etter smerter i brystet. Sist lørdag ble Sergio Agüero tatt av banen etter 41 minutter og sendt til sykehus for hjerteundersøkelser.

Sjögren tror Agüero-episoden kan være en av grunnene til at klubben er ekstra påpasselig for tiden.

– Barcelona har hatt to slike tilfeller i det siste, så det er kanskje litt ekstra fokus på det.