Fotball

To Ronaldo-mål på overtid reddet Solskjær igjen: – Vi hadde litt flaks

(Atalanta - Manchester United 2-2). Cristiano Ronaldo scoret på overtid i begge omganger og berget 2-2 for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag i bortekampen mot Atalanta.

Duván Zapata herjet med United og bidro med mål og assist da Atalanta så ut til å vinne 2-1 i mesterligaen og skyve Solskjær ut i mer trøbbel. Men på overtid fikk Ronaldo treff på volley og scoret målet som løftet United fra tredje- til førsteplass i gruppa.

Atalanta greide ikke å klarere et United-angrep, og Mason Greenwood vippet ballen til Ronaldo, som hogg til fra 17 meter og så ballen forsvinne inn ved stolpen. VAR sjekket målet for mulig hands på Greenwood, men det ble godkjent.

– Det er alltid vanskelig å møte Atalanta, men vi trodde helt til slutt. Jeg hjalp laget mitt til ett poeng, og jeg er veldig glad. Vi gir aldri opp, og dette var et godt resultat for oss, sa Ronaldo i et intervju vist på TV 2.

– Vi hadde litt flaks til slutt, men slik er fotball.

United leder gruppa med samme poengsum som Villarreal, som slo Young Boys 2-0 med scoringer av Étienne Capoue og Arnaut Danjuma. I neste runde møtes de til toppkamp i Spania. Atalanta lurer to poeng bak og kan ta seg forbi taperen.

United kom under 0-1 nok en gang og ble senere rammet av en ubeleilig skade som tvang fram et formasjonsbytte, men Ronaldo utlignet på overtid i den første omgangen etter et vakkert angrep.

I det 56. minutt sviktet Uniteds offsidelinje etter et frispark. José Luis Palomino slo i bakrom, og Zapata startet bak ryggen på Eric Bailly. Harry Maguire mente at han hadde rykket ut nok til å sette Atalanta-spilleren offside, og det mente også linjedommeren, som løftet flagget. Zapata stormet inn og lurte ballen i mål før dommeren blåste. Etter langvarig VAR-titting ble målet likevel godkjent.

Målkonge

På overtid i den første omgangen ble Ronaldo den første United-spiller siden Ruud van Nistelrooy i 2003 med scoring i fire mesterligakamper på rad. Han avsluttet et vakkert angrep ved å sette inn 1-1-målet og feire sin 138. mesterligascoring.

Ronaldo sentret til innbytter Mason Greenwood, som slo en fin stikker til Bruno Fernandes. Portugiseren var gjennom, men han valgte å hælsparke ut i feltet til sin landsmann, som enkelt kunne skyte ballen i hjørnet. Dermed var Solskjærs menn inne i kampen igjen da det så som mørkest ut.

Josip Ilicic hadde gitt Atalanta en flott start med scoring i det 12. minutt etter svakt keeperspill av David de Gea. Paul Pogba ga hjemmelaget en kjempesjanse til å doble ledelsen med et fryktelig balltap etter en halvtime, og bare oppofrende stopperspill av Bailly hindret 2-0.

Så haltet Raphaël Varane ut med skade, og Solskjær ble tvunget til å endre formasjon fordi han ikke hadde flere stoppere. Bailly hadde erstattet skadde Victor Lindelöf i 5-3-2-formasjonen som ble en kjempesuksess mot Tottenham i helgen, men uten Varane ble det 4-2-3-1.

Stolpe-ut

United kunne fått en drømmestart. I det 5. minutt sto Teun Koopmeiners for kampens første stygge balltap av mange. Han spilte ballen rett til Luke Shaw, som satte i gang en hvass kontring. Den endte med at Scott McTominays skudd endret retning på José Luis Palomino. Keeper Juan Musso satt på rumpa og så ballen trille i stolpen.

I stedet kom United under igjen. Denne gang var det McTominay som endret retning på et framspill fra Remo Freuler slik at han utmanøvrerte eget forsvar. Duván Zapata kom fram på siden og slo skrått ut. Ilicic hogg til med venstrebeinet fra 16 meter, men ballen gikk ganske rett på De Gea, som ikke greide mer enn å endre retning på den på veien inn i mål.

United mente at Mario Pasalic sto i offsideposisjon og blokkerte sikten for keeper, men ble ikke hørt.

Gjestene svarte med noen gode muligheter. Hjemmelaget presset, men trengte hjelp for å få neste store sjanse. Pogba bød på den da han førte ballen mot eget felt og ble taklet av Koopmeiners slik at Zapata var alene gjennom. Han fyrte løs, men Bailly kom mellom og blokkerte med skulderen til corner.

Noen minutter senere måtte Varane gi seg. Inn kom Greenwood, og United la om. Innbytteren var tredje sist på ballen da United utlignet i det første av fire tilleggsminutter.

I den andre omgangen gjentok historien seg. I første tilleggsminutt hogg Ronaldo til og frelste United fra tap.

KAMPFAKTA

Mesterligaen menn tirsdag, gruppe F:

Atalanta (Italia) – Manchester U. (England) 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Josip Ilicic (11), 1-1 Cristiano Ronaldo (45), 2-1 Duván Zapata (55), 2-2 Ronaldo (90).

Villarreal (Spania) – Young Boys (Sveits) 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Étienne Capoue (36), 2-0 Arnaut Danjuma (89).


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mesterligaen fotball menn tirsdag, gruppespillet 4. runde:

Gruppe E:

Bayern München (Tyskland) – Benfica (Portugal) 5-2 (2-1), Dinamo Kiev (Ukraina) – Barcelona (Spania) 0-1 (0-0).

Gruppe F:

Atalanta (Italia) – Manchester United (England) 2-2 (1-1), Villarreal (Spania) – Young Boys (Sveits) 2-0 (1-0).

Gruppe G:

Wolfsburg (Tyskland) – Salzburg (Østerrike) 2-1 (1-1), Sevilla (Spania) – Lille (Frankrike) 1-2 (1-1).

Gruppe H:

Malmö (Sverige) – Chelsea (England) 0-1 (0-0), Juventus (Italia) – Zenit St. Petersburg (Russland) 4-2 (1-1).

Spilles onsdag:

Gruppe A: RB Leipzig (Tyskland) – Paris Saint-Germain (Frankrike), Manchester City (England) – Brugge (Belgia). Gruppe B: Milan (Italia) – Porto (Portugal), Liverpool (England) – Atlético Madrid (Spania). Gruppe C: Borussia Dortmund (Tyskland) – Ajax (Nederland), Sporting Lisboa (Portugal) – Besiktas (Tyrkia). Gruppe D: Real Madrid (Spania) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina), Sheriff Tiraspol (Moldova) – Inter (Italia).

De to beste i hver gruppe til åttedelsfinaler, treerne til cupspillet i europaligaen.