Fotball

Antonio Conte ansatt som Tottenham-manager

Italieneren Antonio Conte overtar som manager i Tottenham etter Nuno Espírito Santo.

Det kunngjorde Tottenham tirsdag. Dermed blir det comeback i Premier League for Conte, som var Chelsea-manager fra 2016 til 2018. Der tok han de blåkledde til både liga- og FA Cup-gull.

Britiske medier slo allerede mandag fast at Conte ville ta over Tottenham. Tirsdag ettermiddag la klubben ut en video av treneren på Twitter , med teksten «Buongiorno Antonio».

Italieneren har skrevet en kontrakt som varer til sommeren 2023, skriver klubben på sitt nettsted.

– Jeg er ekstremt glad for å komme tilbake som trener og for å gjøre det i en Premier League-klubb som vil utfordre igjen. Jeg kan ikke vente med å ta fatt på arbeidet, sier Conte.

Landsmann som sportssjef

Tottenham opplyser om at kontrakten kan bli forlenget etter 2023-sesongen.

– Vi er glade for å ønske Antonio velkommen til klubben. Hans meritter snakker for seg selv, med mye erfaring og trofeer i både Italia og England, sier sportssjef i klubben, og Contes landsmann, Fabio Paratici.

Paratici og Conte har tidligere arbeidet sammen i Juventus. Paratici legger til at han dermed kjenner kvalitetene til Conte godt.

Ligagull

Conte vant Serie A med Inter sist sesong, men ga seg etter at han og klubben var uenige om framtiden i den italienske fotballstorheten.

Nå er han altså tilbake i trenermanesjen etter et snaut halvår. Han får jobben med å løfte Spurs opp i toppkampen i Premier League.

Nuno Espírito Santo fikk mandag sparken, to dager etter 0-3-tapet hjemme mot Manchester United. Tottenham har tatt 15 poeng på ti kamper og ligger på 9.-plass i Premier League.

---

Dette er fotballtreneren Antonio Conte:

* Alder: 52 år (født 31. juli 1969)

* Nasjonalitet: Italiensk

* Klubb: Tottenham

* Tidligere lag som hovedtrener: Inter, Chelsea, Italia, Juventus, Siena, Atalanta, Bari, Arezzo.

* Klubber som spiller: Juventus, Lecce.

* A-landskamper/mål: 20/2

* Utvalgte trenermeritter: Tre ligagull med Juventus, serie- og FA-cupmester med Chelsea, ligagull med Inter.

* Aktuell: Ble tirsdag ansatt som manager i Premier League-klubben Tottenham.

---