West Ham henger med i toppen – fortsatt ubeseiret borte

West Hams stormløp på fremmed gress fortsatte med 4-1 over Aston Villa søndag. London-laget seiler opp som en reell topp-fire-utfordrer i Premier League.

David Moyes har gjort West Ham til et knakende godt bortelag. Høstens fem ligakamper utenfor egen storstue har gitt fire seirer og én uavgjort.

Lenge lå de an til å vinne 2-1 på Villa Park, men på tampen sørget Pablo Fornals og Jarrod Bowen for 4-1. West Ham spilte store deler av 2. omgang med én mann mer på banen.

Ben Johnson sendte gjestene i ledelsen i åpningsminuttene. Backen gjorde det på en markkryper. Villa utlignet ved Ollie Watkins i det 34. minutt etter et flott angrep. Han avsluttet på direkten på en pasning fra Emiliano Buendia.

Like etter testet Declan Rice skuddfoten og fikset nytt West Ham-forsprang. Det var midtbaneprofilens første seriemål denne sesongen.

Aston Villa er inne i en tung periode. Søndag måtte de tidlig bytte ut en skadd Jacob Ramsey, og i det 50. minutt ble Ezri Konsa utvist for å ha brukt ulovlige midler da han stoppet en klar målsjanse for gjestene.

Mot slutten greide ikke vertene å demme opp med spill ti mot elleve, og til slutt endte det 4-1.

Etter ti runder ligger West Ham fem poeng bak tabelltopp Chelsea. Det er to poeng opp til toer Liverpool, mens Manchester City er foran på bedre målforskjell.

Villa står med fire strake tap og stuper nedover tabellen. Klubben er nå kun tre poeng over nedrykksstreken.