Sport

Solskjær etter stortapet: – Den mørkeste dagen jeg har hatt

Ole Gunnar Solskjær gir ikke opp sitt eget Manchester United-prosjekt, men erkjenner at det blir tøft å løfte spillerne etter 0-5-prylen mot Liverpool.

Ole Gunnar Solskjær hadde bekymrede minner i Manchester Uniteds 0-5-tap for Liverpool. Her er Cristiano Ronaldo i forgrunnen. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB

Kristiansunderen prøvde å holde masken foran fansen på vei inn i Old Trafford-garderoben. Han hadde akkurat sett eget lag bli ydmyket av erkerivalen. I intervjusonen la han ord på følelsene han satt igjen med.

– Det er ikke lett å si noe bortsett fra at dette er den mørkeste dagen jeg har hatt med denne gjengen. Vi var ikke gode nok individuelt eller som lag. Du kan ikke gi Liverpool slike sjanser, men dessverre så gjorde vi det, sa Solskjær til Sky Sports.

– Hele prestasjonen var ikke god nok. Vi skapte åpninger, men de hadde sjansene og var effektive. Det tredje målet avgjorde kampen, la han til.

Solskjær tok på seg ansvaret for at Uniteds slagplan feilet totalt. Han viste til at laget hans i tidligere oppgjør mot Liverpool hadde klart seg bra med en offensiv tilnærming.

– Det var jeg som valgte måten vi la opp kampen på. Vi spiller hjemme, og da skal alltid Manchester United gå ut for å diktere kampen. Det har vi gjort før, men da scoret ikke Liverpool så tidlig som i dag. Det var game over på 0-4.

Uniteds norske manager fikk også spørsmål om han er rett mann til å ta klubben videre. Solskjær har snart sittet i jobben i tre år.

– Vi har kommet for langt som en gruppe til å gi opp nå. Vi må komme over dette så fort vi kan. Det blir vanskelig, for det er menneskelig å være nede etter en slik kamp.

Manchester United ligger på 7.-plass med kun 14 poeng etter ni Premier League-runder. Laget er allerede hektet av i toppen med åtte poeng opp til leder Chelsea.

Fakta

Dette er fotballtreneren Ole Gunnar Solskjær:

* Alder: 48 år (født 26. februar 1973 i Kristiansund)

* Yrke: Manager

* Klubb: Manchester United

* Trenermeritter: To seriegull (2011 og 2012) og ett cupgull (2013) med Molde.

* Tidligere klubber som trener: Molde (2015-2018), Cardiff (2014), Molde (2011-2013), Manchester Uniteds reservelag (2008-2010).

* Klubber som spiller: Manchester United, Molde, Clausenengen.

* Kamper/mål totalt for Manchester United: 366/126

* Kamper/mål for Molde: 42/31

* Landskamper/mål: 67/23.

* Statistikk som United-manager: 91 seirer, 34 uavgjorte, 39 tap.

* Takket nei til jobben som landslagssjef for Norge i 2017.

* 19. desember 2018: Ble ansatt som midlertidig manager for Manchester United, 28. mars 2019: Ansatt i fast stilling.

* Aktuell: Er hardt presset etter flere skuffende United-prestasjoner, sist 0-5-tap hjemme for Liverpool.