Sport

Formel 1: Verstappen vant spennende kvalifisering i Austin

VM-leder Max Verstappen vant kvalifiseringen til USAs Grand Prix i Formel 1 foran tittelrival Lewis Hamilton og duket for en ny spennende duell mellom de to.

Max Verstappen sikret beste startposisjon i USAs Grand Prix i Formel 1. Foto: Nick Didlick, AP / NTB

Red Bull-bilene dominerte kvalifiseringen, men Hamilton i Mercedes utfordret dem da han overtok ledertiden rett før slutt i den siste og avgjørende kvalifiseringsomgangen. Verstappen hadde ett siste forsøk og slo tilbake med bestetid akkurat idet regn begynte å falle i Austin.

– Det var spennende. Det begynte å regne litt mot slutten av runden min, men det holdt, sa Verstappen.

Han slo Hamiltons bestetid med 0,209 sekund. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez hadde bestetiden kort før slutt, men hans siste runde holdt ikke, og han havnet på tredjeplass 15 tusendels sekund bak Hamilton.

– Jeg greide ikke å kjøre rent gjennom hele runden, og regnet ødela litt, men det er et langt løp i morgen, og startposisjonene blir ikke avgjørende, sa Perez.

Det har gnistret til mellom Verstappen og Hamilton flere ganger i årets sesong, også under fredagens trening i Austin. Da viste nederlenderen fingeren til sin britiske rival og kalte ham «idiot» over teamradioen.

– Vi slet litt i kvalifiseringen, og Red Bull-bilene var utrolig raske. Vi skal jobbe så hardt vi kan. Målet mitt er å vinne og gi publikum det løpet de fortjener. Publikum her er alltid fantastisk, sa Hamilton.

Kvalifisering lørdag til USAs Grand Prix i Formel 1 i Austin, Texas:

1) Max Verstappen, Nederland (Red Bull) 1.32,910, 2) Lewis Hamilton; Storbritannia (Mercedes) 1.33,119, 3) Sergio Pérez, Mexico (Red Bull) 1.33.134, 4) Valtteri Bottas, Mercedes 1.33,475, 5) Charles Leclerc, Monaco (Ferrari) 1.33,606, 6) Carlos Sainz, Spania (Ferrari) 1.33,792.

Bottas flyttes tilbake fem plasser (til 9.-plass) som følge av motorbytte. Sebastian Vettel (12), Fernando Alonso (14) og George Russell (15) flyttes helt bakerst i startfeltet søndag.

20 biler er klare for søndagens VM-løp.