Brann tok viktig poeng i bunnstriden

(Odd - Brann 3-3). Sander Svendsen scoret to for Odd mot gamleklubben Brann søndag kveld. Det endte 3-3 i en meget severdig kamp i Skien.

Kampen var Branns sjette på rad uten tap i Eliteserien. Etter 1-3-tapet hjemme for Haugesund 28. august har det blitt fire uavgjorte og to seirer. Dermed ser det lysere ut for Eirik Horneland og co. med tanke på å unngå direkte nedrykk.

Allerede etter 17 minutter sto det 2-1 til Brann. Robert Taylor skled inn 1-0 til bortelaget etter sju minutter før Sander Svendsen utlignet til 1-1 etter et lekkert skudd etter 13 minutter. Fredrik Pallesen Knudsen sendte Brann opp i ledelsen igjen i det 17. minutt etter en corner.

Like før pause sto det 2-2 da Svendsen igjen plasserte ballen lekkert i mål fra distanse. Sju minutter etter pause hadde Odd snudd det da Solomon Owusu hamret ballen i mål fra 25 meter etter en corner.

Ti minutter senere var lagene like langt igjen da Aune Selland Heggebø headet ballen via hanskene til Sondre Rossbach, i stolpen og i mål. 3-3 ble også resultatet.

For Brann sin del gjør det ene poenget at de nå har 20 poeng og ligger på kvalifiseringsplass. Bergenslaget er to poeng foran Stabæk, som tapte 0-3 for Molde lørdag. Opp til Tromsø på trygg grunn er det fem poeng. TIL slo Mjøndalen 1-0 tidligere søndag.

Odd er fortsatt nummer ti, nå med 28 poeng. Det er åtte poeng ned til nevnte Brann og ytterligere to poeng ned til Stabæk på direkte nedrykksplass.

Odd – Brann 3-3 (2-2)

Skagerak arena: 3728 tilskuere.

Mål: 0-1 Robert Taylor (7), 1-1 Sander Svendsen (12), 1-2 Fredrik Pallesen Knudsen (17), 2-2 Svendsen (45), 3-2 Solomon Owusu (52), 3-3 Aune Selland Heggebø (63).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Solomon Owusu (Steffen Hagen fra 72.), Emil Jonassen (Kristoffer Larsen fra 89.) – Joshua Kitolano, Filip Rønningen Jørgensen, Markus André Kaasa – Sander Svendsen, Tobias Lauritsen (Flamur Kastrati fra 72.), Milan Jevtovic (Conrad Wallem fra 65.).

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne (Kasper Skaanes fra 63.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor (Moonga Simba fra 63.).