Flere Chelsea-spillere av med skade i overkjøring av Malmö – Juventus vant sent

Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i Chelseas 4-0-seier over Malmö onsdag. Dejan Kulusevski sikret Juventus 1-0-seier over Zenit.

Det var en tøff oppgave som ventet Jo Inge Berget og lagkameratene i Malmö borte mot de regjerende mesterne Chelsea.

Og hjemmelaget fra London hadde ingen problemer med å innkassere en komfortabel seier. Etter ni minutter var Andreas Christensen igjen i feltet etter en dødball, og på innlegg fra stopperkollega Thiago Silva satte han beinet på ballen som gikk i en bue over Malmö-keeper Johan Dahlin og i mål.

Ikke lenge etter fikk Chelsea straffe. Lasse Nielsen felte Romelu Lukaku på vei gjennom. Straffespesialist Jorginho satte den sikkert i mål. Innbytter Kai Havertz chippet inn 3-0 tidlig i 2. omgang før Jorginho igjen scoret fra straffemerket.

Etter straffesituasjonen måtte Lukaku byttes ut med skade. Men skadekrisen var ikke over med det, for like før pause måtte også Timo Werner ut med det som så ut som en strekkskade.

Dermed ble det en dyr seier for Chelsea, som mistet sine to superspisser i seieren.

Elleve baklengs

De svenske gjestene var aldri nære ved å true blåtrøyene offensivt, og London-laget kunne innkassere tre svært viktige poeng i kampen om avansement.

Malmö på sin side pådro seg sitt tredje strake stortap. Fra før har de tapt 0-3 mot Juventus og 0-4 mot Zenit. Dermed er mesterligaeventyret så godt som over for Berget og lagkameratene med elleve baklengs og null scorede mål.

Berget ble byttet ut etter 84 minutter.

Sen avgjørelse

I Zenit var det bortelaget Juventus som kom til kampen som favoritt, men det så lenge ut til at det kom til å ende uavgjort etter at bortelaget fra Italia hadde misbrukt sjanse på sjanse.

Etter 87 minutter dukket imidlertid svenske Dejan Kulusevski opp i feltet og stanget inn seiersmålet etter innlegg fra Mattia De Sciglio.

Det var en svært viktig seier for Juventus, som ennå ikke har gitt fra seg poeng i høstens mesterliga. De har heller ikke sluppet inn mål.

Claudinho var aktiv for hjemmelaget og hadde flere gode skudd, men Juventus-keeper Wojciech Szczesny sto i veien for det som kom.

Etter onsdagens to oppgjør er det stadig Juventus som leder gruppa med ni poeng, mens Chelsea jakter nærmest med seks. Zenit har tre, mens Malmö fortsatt står med null poeng etter tre kamper.