Fotball

Dortmund-treneren om Gullballen: – Jeg ville ha stemt på Erling

Erling Braut Haaland mottar ros fra trener Marco Rose og lagkamerat Julian Brand foran Borussia Dortmunds mesterligamøte med Ajax tirsdag.

Erling Braut Haaland er trolig uaktuell for landskampene som venter. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

På pressekonferansen foran kampen ble de to spurt av TV 2s journalist om hvor de rangerer Haaland blant verdens beste spillere i 2021. Nordmannen er nominert til Ballon d’Or, som deles ut i slutten av november.

– Hvis du bare ser ham som spiss, så synes jeg personlig at han er blant de tre beste i verden, sier Dortmund-vingen Brandt og fortsetter:

– Tallene hans snakker for seg selv. Og jeg synes at han de siste månedene har forbedret seg ekstremt når det gjelder spillet utenfor 16-meteren. Han er nede og henter ballen, og han har også samlet noen assists. Han utvikler seg konstant.

Trener Marco Rose er mest opptatt av at Haaland vil vinne titler med laget, men legger ikke skjul på at han gjerne må få Gullballen også.

– Vi er litt partiske, for Erling er en av våre spillere, og vi støtter våre spillere. Men han er med rette nominert. Hvis Erling holder seg frisk, kan han vinne mange individuelle titler. Men det fine er at han bryr seg mest om å vinne titler med laget. Uansett: Hvis jeg hadde fått en stemme, ville jeg naturligvis gitt den til Erling.