Silva og De Bruyne sørget for City-seier over Burnley

Manchester City var storfavoritter før kampen mot et formsvakt Burnley i Premier League lørdag. Den regjerende seriemesteren var aldri særlig truet og vant 2-0.

Pep Guardiola og co. måtte klare seg uten Ederson og Gabriel Jesus i tillegg til langtidsskadde Ferrán Torres, men stjernegalleriet i den lyseblå delen av Manchester hadde mer enn nok skyts til å sikre tre nye poeng.

Bernardo Silva ga laget ledelsen allerede etter 12 minutter. Portugiseren fikk en veldig enkel jobb fra et par meter da Burnley-keeper Nick Pope måtte gi retur på et hardt skudd fra Phil Foden.

1-0-ledelsen sto seg lenge, og Burnley var nær ved å utligne ved Josh Brownhill etter 36 minutter, men skuddet fra midtbanemannen gikk like utenfor.

I det 70. minutt satt Kevin de Bruyne spikeren i kista for Burnley, da han banket inn ett skudd i bortre hjørne. De lyseblå kunne kontrollere inn 2-0 og dra ifra byrival Manchester United, som tapte 2-4 mot Leicester.

City er fortsatt ett poeng bak Liverpool på tabellen etter at Jürgen Klopps menn knuste Watford tidligere på dagen.