Sport

Sju spillere koronasmittet etter landslagssamling

Ytterligere to spillere på det norske håndballandslaget for kvinner er bekreftet smittet av korona.

De norske håndballjentene jubler etter mandagens seier over OL-vert Japan. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det opplyser landslagslege Nils Ivar Leraand til VG.

– De to PCR-testene vi ventet på i går, var også positive. Dermed er det totalt sju personer i troppen, inkludert støtteapparatet som er positive. Alle er fullvaksinerte, og de har alle relativt milde symptomer, fra forkjølelse til mer influensalignende symptomer, sier han til avisen.

Tirsdag ble kjent at fem personer i den norske leiren hadde fått påvist smitte i kjølvannet av den nylig avsluttede landslagssamlingen. Den ble avsluttet med bortekamp mot Slovenia i EHF Euro Cup, turneringen som erstatter kvalifiseringskamper for lag som allerede er EM-klare.

Minst en av de smittede spillerne er fra Vipers Kristiansand, som skal spille mesterliga kommende helg.