Sport

Schwartzman hyller Ruud: – Han er topp fem i verden nå

Diego Schwartzman er på defensiven før møtet med Casper Ruud i Indian Wells. Argentineren mener det norske tennisesset er blant de beste på ATP-touren nå.

Casper Ruud spilte Cameron Norrie av hardcourten i San Diego, og sikret seg sin femte ATP-tittel for året og den første på hardcourt.

Og Schwartzman har god grunn til å snakke om Ruuds spill og utvikling. Den lille argentineren er den spilleren han har møtt flest ganger på ATP-touren. Åttedelsfinalen i California-ørkenen blir det sjuende møtet mellom dem.

Schwartzman vant de fire første kampene, mens de to siste oppgjørene, begge i 2021, har gått i nordmannens favør.

– Jeg synes han er en av de beste på touren akkurat nå. Han er en topp fem-spiller i verden nå. Han spiller finaler «hver uke» og vinner turneringer, sier Schwartzman til NTB.

29-åringen er på 15.-plass på verdensrankingen. For et år siden var han nummer åtte. Ruud på sin side er nummer ti. Mens Schwartzman har vunnet én turnering i år, har Ruud vunnet hele fem. Det er det ingen andre på ATP-touren som har greid i 2021.

Kjenner ham godt

– Det blir vanskelig å spille mot ham. Når du spiller mot en som spiller slik og har masse selvtillit, blir det vanskelig, erkjenner Schwartzman.

Ruud er klar for en tøff kamp mot den 13 centimeter lavere spilleren.

– Jeg kjenner Diego godt. Vi har trent sammen før og har spilt mot hverandre mange ganger. Han er alltid en hard nøtt å spille mot. Han er en annerledes type spiller fordi han er veldig rask og ikke den høyeste karen, forklarer nordmannen overfor NTB.

– Han er rask og lett i beina og får mange baller tilbake. Han har vunnet mange kamper på den måten og slått meg flere ganger på den måten. Jeg er forberedt på en tøff kamp og gleder meg, legger Ruud til.

Ruud kom til konkurransen i det sørlige California som sjetteseedet. Det ga ham walkover i første runde. Spanske Roberto Carballés ble slått i strake sett før mandagens seier mot Lloyd Harris.

– Gjør nesten alt perfekt

Vinneren av åttedelsfinalen møter vinneren av kampen mellom Tommy Paul (60 på ATP-rankingen) og Cameron Norrie (26). Schwartzman håper at Ruud, som har spilt 47 kamper i år, er sliten.

– Jeg må forbedre meg. Jeg må finne en måte å slå ham på, men det er vanskelig fordi han har selvtillit og spiller bra. Han gjør nesten alt perfekt nå.

– Kanskje han er litt sliten og har en dårlig dag etter altfor mange gode dager. Vi får se, ler argentineren.

Indian Wells-turneringen er på Masters-nivå. Det er kun Grand Slam og verdenstourfinalen som har høyere status i tennissporten.