Sport

26 millioner kroner til mangfold og inkludering i idretten

Det er satt av 26 millioner kroner for å fremme mangfold og å skape en mer inkluderende idrett i den avtroppende regjeringens forslag til statsbudsjett.

– Idrett skal være for alle, uavhengig av for eksempel sosial eller kulturell bakgrunn, kjønn eller funksjonsnedsettelse. Idretten og frivilligheten ble hardt rammet av koronapandemien. Vi kjenner fortsatt ikke de langsiktige konsekvensene for deltakelsen i idretten, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

– Det er likevel behov for tiltak som på kort sikt kan bidra til å få opp aktiviteten igjen, sier Raja.

Tidligere i høst lanserte regjeringen en ny idrettsstrategi hvor det er satt av 355 millioner kroner. 179 millioner kroner kommer fra spillemidlene. Nå legges ytterligere 26 millioner på bordet.

– Det er svært positivt at regjeringen bevilger friske midler over statsbudsjettet for å styrke den søknadsbaserte ordningen til mangfolds- og inkluderingsarbeidet i norsk idrett, som også er gjengitt i den allerede fremlagte idrettsstrategien. Dette er et svært viktig satsingsområde for oss, ikke minst sett i lys av langtidskonsekvensene av pandemien. Regjeringen viser gjennom dette tilskuddet at de tar utfordringen på alvor, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Regjeringen legger opp til at ordningen skal finansieres gjennom statlige og private midler, heter det i pressemeldingen.

Mer fra Dagsavisen