Sport

Ruud og lagkameratene jublet for overlegen Europa-seier i Laver Cup

Casper Ruud og hans lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter dagens første kamp.

Europas vinnerlag jubler over sin utklassingsseier i Laver Cup i tennis. Casler Ruud til høyre bakerst, rett bak lagkaptein og tennislegende Björn Borg. Foto: Elise Amendola, AP / NTB

Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed ble de tre gjenstående singlekampene avlyst fordi de var uten betydning.

I stedet avvikles en siste doublekamp der Casper Ruud og Daniil Medvedev skal møte Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman. Det blir i praksis en oppvisningskamp.

Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett. Han ga Europa-laget en perfekt start i jakten på den fjerde turneringsseieren av like mange mulige.

Ny Ruud-kamp

Ettersom det var doble poeng for seier lørdag og tredoble søndag, var det ventet at lagets høyest rangerte spillere ville bli foretrukket de dagene. Ruud hadde spillefri lørdag, da Europa vant alle de fire kampene, mens Zvevev, Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas var satt opp til å spille single søndag.

Etter at Rublev og Zverev vant 6-2, 6-7 (4-7), 10-3 i doublekampen kunne de sammen med Tsitsipas og Matteo Berettini hengi seg til feiring, mens Ruud og Medvedev gjorde seg klar til double.

Borg fortsetter

Lagkaptein Björn Borg bekreftet etter seieren i Boston at han fortsetter i rollen også til neste Laver Cup.

– Jeg kommer til å lede Europas lag i London neste år, sa han til TT etter å ha sett sine spillere utklase John McEnroes verdenslag.

– Vi har veldig bra samhold i Europa-laget, og det har vært fine dager sammen. Alle har hatt det gøy, sa den svenske legenden.

Ruud er nummer ti på verdensrankingen, men det er dårligste plassering av de seks spillerne på Europas lag. Han er derimot rangert foran alle de seks spillerne på verdenslaget som ble utklasset i årets Laver Cup.