Sport

Formel 1: Hamilton tok seier nummer 100 i regndramaet i Sotsji – tok over VM-ledelsen

Lewis Hamilton sikret søndag sin seier nummer 100 i Formel 1 da han vant Russlands Grand Prix etter regndrama.

Lewis Hamilton vant Russlands Grand Prix og leder VM. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Lewis Hamilton startet som nummer fire i løpet, og tapte tidlig to plasser. Han hentet seg imidlertid inn etter hvert og havnet til slutt på 1.-plass. Det sikrer ham VM-ledelsen etter helgens runde og hans seier nummer 100.

Mot slutten kjørte han forbi Lando Norris og sikret seieren.

Flere av de store navnene i Formel 1-sirkuset måtte starte bakerst i løpet, noe som skapte stor spenning. I tillegg til at VM-leder Max Verstappen byttet motor og startet bakerst, kontret Mercedes og Valtteri Bottas med det samme for å gjøre den allerede vanskelige jobben tyngre for nederlenderen.

Det fungerte ikke slik de ønsket da Verstappen kom forbi Bottas etter kun sju runder, og dermed var jakten i gang for Verstappen som naturlig nok ikke ønsket å tape så altfor mye til Hamilton i sammendraget. Det gjorde han ikke da han med et monsterløp kjørte seg opp til 2.-plass.

Carlos Sainz tok 3.-plassen.