Sport

Björn Borg om Laver Cup-debutant Ruud: – Han har en stor framtid

Casper Ruud er første skandinav som har fått plass på Europas lag i Laver Cup. Lagkaptein Björn Borg valgte ham til å spille åpningskampen i årets turnering.

– Vi har seks gode spillere, og det spiller ikke stor rolle hvem av dem som spiller. Men det vil alltid være godt for lagmoralen å få en god start, sa Borg da kamprekkefølgen første dag ble presentert.

Ruud (10 i verden), Matteo Berrettini (7) og Andrej Rublev (5) spiller single for Europa første dag. I bakhånd har Borg den ferske US Open-vinneren Daniil Medvedev (2), Stefanos Tsitsipas (3) og Alexander Zverev (4).

Alle de ti første på ATP-rankingen er europeere. Canadiske Felix Auger-Aliassime (11) er høyest rangerte spiller på verdenslaget som står imot denne helgen. Det skal spilles tre singlekamper og en doublekamp hver dag, og ingen spiller får spille flere enn to singlekamper.

– Casper spilte veldig bra i fjor, men i år har han spilt ekstremt bra. Jeg er glad for å ha ham på laget. Han har en stor framtid, sier Borg om den norske debutanten.

Nerver

22-åringen får et betydelig press å takle når han inntar hardcourten i Boston for å møte servekanonen Reilly Opelka. Den 24-årige amerikaneren er nummer 19 på rankingen.

– Selvfølgelig kommer jeg til å være spent. Det er mye prestisje involvert, og jeg tror alle kommer til å ha litt nerver, men det er gøy å få spille den første kampen og starte balletten, sier Ruud til NTB.

– Opelka er i god form, antakelig i sitt livs form. Han har klatret høyt på rankingen de siste månedene og har spilt bra. Han kommer inn med mye selvtillit. Jeg må prøve å nøytralisere serven hans så mye som mulig. Det er hans største våpen.

Ruud setter pris på sitt første møte med Björn Borg, som håper å føre Europa til den fjerde strake seieren i Laver Cup.

Legende

– Det er spesielt å ha ham på benken som coach og kaptein. Det er et stort øyeblikk for min del. Han er en legende og vill alltid være det, sier han om

Turneringen ble startet i 2017 som et svar på golfsportens Ryder Cup. Den prestisjeduellen arrangeres også på amerikansk jord denne helgen, også der med en nordmann involvert for første gang.

– Det kommer nok til å bli litt golftitting mellom kampene. Det blir gøy å følge med, spesielt fordi Viktor Hovland er med. Vi heier vel på Europa i begge turneringer, sier Ruud, som håper å gi det europeiske laget en drømmestart i Boston.

– Jeg skal iallfall gjøre mitt beste for å få et poeng til Europa.