Fotball

Sakor vender tilbake til Norge – klar for Eliteserien

Midtbanespiller Vajebah Sakor (25) har signert en kontrakt med eliteserielaget Brann som strekker seg ut sesongen.

Brann opplyser om overgangen på eget nettsted. Sakor kommer gratis ettersom han har vært klubbløs etter at han ble fristilt fra den greske klubben OFI Crete i sommer.

Mandag besto han den medisinske testen.

– Vi har hentet Vajebah fordi vi står overfor en lang og viktig høstsesong. Han har mye erfaring for å være så ung, og han tilfører oss en kvalitet som vi får bruk for i kampene fremover. Han kan spille alle plasser på midtbanen og er dyktig til å komme til gode muligheter, sier sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.

Brann ligger nest sist ned to poeng opp til trygg plass med elleve kamper igjen av sesongen.

Sakor startet karrieren sin i Asker og fikk spille A-lagskamper der i ung alder. Deretter ble han klar for Juventus sitt juniorlag i 2013 som 15-åring. Han slo aldri gjennom der og har vært utlånt til belgiske Westerlo, Vålerenga, Willem II før han gikk til IFK Göteborg i 2018. Siden juli har han vært klubbløs etter to og et halvt år i OFI Crete.

Sakor står oppført med en rekke aldersbestemte landskamper.

– Jeg er er en spiller som er sulten på å vinne, og tar med meg en vinnermentalitet inn i garderoben. Jeg kan spille de fleste posisjoner på midtbanen og vil beskrive meg som målfarlig, sier han.

Mer fra Dagsavisen