Sport

Fifa straffer Ungarn for supporterrasisme – får tilskuernekt og saftig bot

Ungarns herrelandslag i fotball må spille uten publikum mot Albania 9. oktober. Det er Fifas dom etter de rasistiske tilropene i møtet med England nylig.

Ungarn får ikke ha publikum på tribunen i sin neste hjemmekamp i VM-kvalifiseringen. Det er straffen for rasistiske tilrop i møtet med England tidligere i måneden. Foto: Tibor Illyes / MTI / AP / NTB

I tillegg må Ungarns fotballforbund punge ut 200.000 sveitserfranc. Det tilsvarer snaut 1,9 millioner kroner og er en av de saftigste bøtene Fifa noensinne har ilagt et forbund.

Publikumsnekten slår inn i hjemmeoppgjøret mot Albania i VM-kvalifiseringen om underkant av tre uker. Ungarn blir automatisk straffet med en kamp til bak lukkende dører om det i framtiden oppstår nye rasismescener.

Det var mot England 2. september at det kom apelyder fra flere områder på arenaen i Budapest. Raheem Sterling fikk særlig høre det da han hadde ballen. Engelskmennene vant kvalikkampen 4-0.

Ungarn er fra før blitt dømt til to kamper uten publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først iverksatt i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffen var rasismerop fra ungarske supportere i sommerens fotball-EM.