Ruud vant første kampen i Davis Cup for Norge

Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

Lagene spiller på nivå 1.

Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

Kampen gikk for tilnærmet fulle tribuner.

- Jeg er ganske bra fornøyd med kampen. Han spilte bedre enn rankingen skulle tilsi, men jeg varierte spillet bra og forsvarte meg godt, sa Casper Ruud til Eurosport.

Senere fredag skal Norges Viktor Durasovic opp mot Dennis Istomin.

Davis Cup fortsetter på hardcourten i Oslo Tennisarena lørdag. Lørdagens første kamp er en doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Istomin.