Sport

Manchester United la fram milliardtap

Premier League-giganten Manchester United hadde et nettotap på 1,1 milliard kroner i regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni.

Den britiske klubben er blant mange som har fått merke de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Under framleggelsen av regnskapstallene for 2020/21 beskrev United-direktør Ed Woodward det siste året som spesielt krevende.

– De siste tolv månedene har vært blant de mest utfordrende i Manchester Uniteds historie. Alle i klubben kan være stolt over motstandsdyktigheten vi har vist i denne svært krevende tiden, sa Woodward.

Av tapet på 92,2 millioner pund knyttes 36,9 millioner direkte til klubbdriften, ifølge Sky Sports. En annen betydelig faktor var en avskriving på 790 millioner kroner, skriver kanalen.

Lønnsutgiftene økte med 13,6 prosent til 3,84 milliarder, hovedsakelig knyttet til utbetalinger fordi klubben kvalifiserte seg for Champions League.

Uniteds inntekter i forrige regnskapsår gikk forsiktig ned, men det er positivt nytt for klubben at gjelden har sunket fra 5,64 til 4,99 milliarder kroner. Det forklares blant annet med en gunstig valutakurs mellom pund og dollar, samt bra sesongkortsalg.


Mer fra Dagsavisen