Sport

Solskjær foran mesterligaåpningen: – Målet er å gå hele veien

Ole Gunnar Solskjær håper at nykjøpene Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane har gitt Manchester United erfaringen laget trenger for å vinne Champions League.

Ole Gunnar Solskjær går for en langt bedre sesong i Champions League i år enn i fjor. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Tirsdag åpner United mesterligaen borte mot Young Boys i Sveits, og Solskjærs mannskap kommer til å gå for en seier i første kamp.

Han har kraftig forsterket et lag som i høst skal forsøke å gjøre det bedre enn i fjor, da laget røk ut i gruppespillet. Men det er ikke nødvendigvis nok for Uniteds norske manager.

– For meg er målet å gå hele veien. Vi vet at det blir vanskelig, det er det alltid. Men vi har lagt til litt erfaring og kvalitet i troppen, og forhåpentlig er vi bedre forberedt dette året, sa Solskjær da han mandag kveld holdt pressekonferanse i Bern.

Rutine

Der fikk han ikke uventet en rekke spørsmål om spissveteranen Cristiano Ronaldo, som gjorde comeback med to mål i 4-1-seieren over Newcastle lørdag.

Ronaldo vant fire mesterligatitler med Real Madrid fra 2014 til 2018. Det gjorde også Raphaël Varane, en annen Solskjær-forsterkning i sommer.

–Vi har hatt nok skuffelser i denne turneringen, det er sikkert. Dette laget har vokst i løpet av de siste sesongene, og det har vært planen min siden jeg kom hit; å skape en tropp som kunne utfordre. Vi har bygget en ryggrad i laget. Og med Raphaël og Cristiano får vi noe ekstra som du er nødt til å kjøpe med mindre du har vunnet den (mesterligaen) fire ganger selv, sier Solskjær.

– I enkelte kamper vil erfaringen teller, mens du i andre kamper trenger det ungdommelige. I morgen kommer vi til å trenge erfaringen for å roe ned og kontrollere kampen, spår United-sjefen.

– Fantastisk

Keeper David de Gea er en annen Solskjær-elev med solid erfaring. Han går løs på sin tiende United-sesong og har vært en svært viktig brikke i sesongstarten.

Foran Young Boys-kampen snakker han varmt om Ronaldo og hans betydning for laget.

– Det er flott å ha Cristiano hjemme igjen. Vi så påvirkningen hans fra første dag, med to flotte mål. Erfaringen hans er utrolig, og det er fantastisk for oss.

Solskjær slår fast at han har en tropp som er solid nok til å gå fra seier til seier selv om kampprogrammet er tett utover høsten.

– Ja. Spillerne er bedre trent nå. De har vært robuste lenge, og vi er blitt bedre. Vi har håndtert pandemi-situasjonen med kamper ofte på en god måte, og vi har kjøpt bra.

(©NTB)