Sport

Nå er han topp ti i verden. Ruud: – Jeg skal nyte øyeblikket

Mandag er Casper Ruud (22) for første gang blant de ti beste på verdensrankingen i tennis. Han legger ikke skjul på at det er en dag han har ventet på.

– Det er en utrolig følelse å få bryte inn i topp ti på rankingen for første gang i karrieren. Det er et stort mål jeg har hatt i mange år allerede, og jeg har jobbet hardt for det hver dag i mange år, sier han til NTB.

Ruud er på 10.-plass på rankingen bak den 18 år eldre veteranen og legenden Roger Federer.

– Det er ikke noe som er garantert i en karriere, og det føles utrolig gøy. Jeg skal prøve å nyte følelsen og prøve å bygge videre på det. Så er jo målet selvfølgelig også å holde meg her en god stund.

Kommende helg spiller han Davis Cup for Norge på hjemmebane i Oslo Tennisarena. Usbekistan er motstander, og publikum får anledning til å se Norges første topp-ti-spiller i tennis noensinne.

– Det finnes fortsatt plasser å stige på, men jeg skal glede meg over øyeblikket og ta det inn over meg at jeg nå er blant de ti beste i verden, sier Ruud.

Ruud er den yngste spilleren innenfor topp ti. Like bak ham følger den canadiske 21-åringen Felix Auger-Alissaime (11) som avanserer fire plasser på rankingen.

Topp tre er uendret med nattens US Open-finalister Novak Djokovic (1) og Daniil Medvedev (2) på topp. Resten av rankingen ser slik ut:

3) Stefanos Tsitsipas, Hellas, 4) Alexander Zverev, Tyskland, 5) Andrej Rubljov, Russland, 6) Rafael Nadal, Spania, 7), Matteo Berrettini, Italia, 8) Dominic Thiem, Østerrike, 9) Federer, 10) Ruud.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev.