Hovland skuffet igjen i England – langt unna seieren

Viktor Hovland klarte ikke å spille seg oppover på resultatlisten på den siste dagen av det europeiske PGA-mesterskapet i golf søndag.

Nordmannen var på delt 50.-plass før søndagens runde, som han gjennomførte på 71 slag. Det er ett slag under par. Totalt endte han fem slag under par og 14 slag bak den turneringsvinneren Billy Horschel.

Amerikaneren avsluttet med en 65-runde og seiret ett slag foran tre rivaler.

Hovland var en av forhåndsfavorittene før turneringen på Wentworth-banen i engelske Surrey.

Søndag åpnet han med en birde, men fikk en bogey på det påfølgende hullet. Deretter gikk han de sju neste hullene på par. To birdier, en bogey og resten par var beholdningen på de ni siste hullene.

Flere gode birdiemuligheter ble til par på en dag der det ikke stemte for 23-åringen.

Hovland er nummer 14 på verdensrankingen og ble tidligere denne uken formelt klar for Europas lag i Ryder Cup om to uker. Med sine prestasjoner var han selvskreven på Europas lag til prestisjeduellen mot USA på bortebane.