Sport

Hoelgaard med topplassering – fjerde strake gull for Italia

Markus Hoelgaard var lenge med på å prege søndagens landeveisritt i sykkel-EM, men måtte slippe teten to mil fra mål. Det ble hjemmeseier til Sonny Colbrelli.

Markus Hoelgaard markerte seg på søndagens fellesstart i sykkel-EM. Her er han etter en etappeseier i Arctic Race of Norway fra 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Colbrelli sikret Italias fjerde EM-tittel på rad. Han var råsterk på det brosteinslagte oppløpet i Trento og spurtslo nederlenderen Remco Evenepoel. Bronsen gikk til Benoît Cosnefroy fra Frankrike.

Hoelgaard tråkket inn til 7.-plassen. Rytteren fra Ålgård gikk i brudd med fire andre ryttere da det gjensto 68 kilometer. Tour de France-mester Tadej Pogacar var blant dem som ble med rogalendingen. Senere sluttet ytterligere fem mann seg til gruppen, men det hele sprakk opp da Evenepoel støtet med overkant av to mil igjen.

Colbrelli og Cosnefroy var de eneste som greide å holde tritt. Rykket kom i langbakken på tampen av den nest siste runden.

Søndagens fellesstart var 179,2 kilometer lang. Den var av det kuperte og tøffe slaget, og det ble tidlig klart at Alexander Kristoff ikke hadde dagen til å henge med.

Heller ikke Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm, Andreas Leknessund eller Kristian Aasvold maktet å kjempe om topplasseringer. For hver runde ble hovedfeltet avskallet, og med 60 kilometer igjen var det sprengt i mange grupper.

Kristoff ble europamester i 2017.