Sport

NRK sikret seg all friidrett utenom OL

NRK har sikret seg rettighetene til nasjonale friidrettsstevner til 2026, med en opsjon på ytterligere to år.

Norges Friidrettsforbund (NFIF) og NRK har signert en avtale fram til utgangen av 2026, med opsjon på ytterligere to år for nasjonale friidrettsstevner. Dette omfatter konkurranser på bane og i hall, samt terrengløp, gateløp, motbakke- og ultraløp, skriver NRK.

Fornøyde utøvere

– Dette er gode nyheter for alle som liker friidrett og betyr at et stort publikum kan følge oss i årene som kommer også. Vi skal gi alt for å levere stolte øyeblikk på TV, sier Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm i en felles uttalelse.

Rettighetskjøpet skjer bare noen måneder etter at NRK mistet de fleste rettighetene til vintersport til Nent. Nå har kanalen rettigheter til å vise NM utendørs og innendørs, samt nasjonale konkurranser. I tillegg har kanalen allerede rettighetene til VM, EM og Diamond League.

– NRK har i lang tid hatt disse rettighetene, og vi vet at publikum er glad i norsk friidrett. Med den utviklingen norsk friidrett har hatt de siste årene er det svært spennende å følge dem på hjemmebane også dette tiåret. Derfor var det naturlig å fornye avtalen, sier sportsredaktør i NRK Egil Sundvor til Kampanje.

Har alle mesterskap utenom OL

NRK vil vise minst fem nasjonale friidrettsstevner årlig på TV, i tillegg til den nordiske innendørskampen.

På spørsmål om Sundvor tror friidrett blir like viktig for NRK som det vintersport har vært tidligere, svarer han:

– Det meste av friidrett går utenom vintersesong, så det vil verken erstatte eller konkurrere med vinteridretten. Men vi ser at friidrett når bredt og har god oppslutning særlig når våre store profiler deltar, enten det er NM, EM eller VM i friidrett. Og vi har noen fantastiske representanter for norsk friidrett nå, sier Sundvor.

Torsdag kveld er det Diamons League-finale i Zürich der OL-vinnerne Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen skal i aksjon. Fredag starter NM i friidrett i Kristiansand.


Mer fra Dagsavisen