Sport

Schumachers liv blir dokumentar: – Savner ham hver dag

Michael Schumachers Formel 1-karriere og tiden etter skiulykken blir sentrale temaer i en ny Netflix-film om motorsportlegendens liv.

Bildet er av en feirende Michael Schumacher i rød kjøredress fra Ferrari. Foto: Greg Baker / AP / NTB

Der snakker kona Corinna Schumacher for første gang ut om perioden etter ulykken i romjulen 2013 som gjorde at ektemannen havnet i koma.

Schumachers tilstand er fortsatt svært uviss for allmennheten. Minnene om den fryktelige dagen for nesten åtte år siden rører kona dypt.

– Jeg har aldri lagt skylden på Gud for at dette skjedde. Det var bare skikkelig uflaks. Du kan ikke ha mer uflaks i livet, sier 52-åringen gråtkvalt i dokumentarfilmen «Schumacher», som blir tilgjengelig kommende onsdag.

Savn

Michael Schumacher brukte hjelm, men fikk alvorlige hodeskader i skiulykken i de franske alpene. I flere dager var han i livstruende tilstand. Kona Corinna husker at han i forkant av ulykken sa at «snøen er ikke ideell, vi kan fly til Dubai i stedet».

Lite har vært kjent om Schumachers tilstand i årene etter ulykken, men på slutten av Netflix-filmen kommer det noen drypp med ny informasjon.

– Vi bor sammen hjemme, vi driver med terapi og alt vi kan for at Michael skal ha det bedre og at han føler familiens medfølelse, sier Corinna Schumacher og legger til:

– Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes, men han er der, og det gir oss styrke.

Schumachers barn, Gina-Maria (24) og Mick (22), beskriver faren som en familiemann som de opplevde mye moro sammen med.

I farens fotspor

Sønnen Mick, som selv er blitt Formel 1-fører, beskriver det som «urettferdig» at han ikke lenger kan gjøre ting med faren. Og mest av alt savner han å kunne diskutere med ham.

– Jeg ville ofret alt bare for det, sier han.

Dokumentarfilmen er en gave fra familien til Schumacher, opplyser hans mangeårige agent Sabine Kehm.

– De har sett filmen, og de liker den og står fullt og helt bak den – også de vanskelige delene, sier hun.

I filmen bidrar også store Formel 1-profiler som Bernie Ecclestone og Mika Häkkinen og flere Ferrari-sjefer med innsikt om Schumachers karriere.

– Han hadde en leders karisma. Det var hans gave til oss, sier Ferrari-arvingen Piero Ferrari.

Schumacher vant fem av sine sju VM-titler i det italienske lagets røde bil.