Sport

Publikum buet mot Tsitsipas etter nytt toalettbesøk

Greske Stefanos Tsitsipas tok seg lett til tredje runde i US Open onsdag. Men toalettbesøkene hans fortsetter å skape reaksjoner.

Stefanos Tsitsipas gikk enkelt videre til tredje runde i US Open onsdag, men fikk igjen oppmerksomhet for et langt toalettbesøk. Foto: AP / NTB.

Tredjeseedede Tsitsipas slo franske Adrian Mannarino 6-3, 6.4, 6-7, 6-0 på et innelukket Arthur Ashe stadion i New York i uværet forårsaket av orkanen Ida.

Men som mot Andy Murray i den første runden, var det andre ting enn tennisspillet som skapte oppmerksomhet. Også i onsdagens kamp måtte grekeren på toalettet, og han ble borte i åtte minutter mellom det tredje og fjerde settet.

– Jeg gikk for å skifte, jeg var gjennomvåt, sa Tsitsipas etter kampen.

Skjønner ikke reaksjonen

Han skjønner ikke hvorfor publikum buet mot ham.

– Jeg brøt ingen regler. Det er ingen regler som sier hvor lenge en slik pause kan vare. Det er viktig å gjøre hvis du trenger det, sa Tsitsipas

Flere spillere har reagert på grekerens lange toalettbesøk, sist Andy Murray i turneringens første runde.

– Jeg mistet respekten for ham, sa tidligere US Open-vinner Murray, som tapte i fem sett mot 23-åringen.

Gjort det selv

Tsitsipas' motstander Mannarino mener det er usportslig å bryte opp kampen med å ta lange pauser, men innrømmet på pressekonferansen at han selv har gjort det flere ganger.

– Det er så mange spillere som gjør dette. Vi har snakket om det lenge, sa franskmannen.

Det har tidligere kommet påstander om at Tsitsipas har brukt toalettpausene til å få råd utenfra, noe som ikke er blitt bekreftet.

Tsitsipas, som er ranket som nummer tre i verden, møter 18 år gamle Carlos Alcaraz fra Spania i den tredje runden av US Open.