Sport

Hovland foran PGA-mesterskapet: – Skal slå tilbake

Viktor Hovland har pusset på detaljene og er optimistisk rundt sjansene i mesterskapet som skal kåre sesongens seierherre.

Nordmannen har spilt jevnt i de to foregående turneringene i PGA-sluttspillet, men fikk det ikke helt til å svinge før mot slutten av turneringen i Baltimore sist helg.

Nå har han fått hvilt og er klar for den siste og avgjørende turneringen, der vinneren blir stående igjen med ett av de gjeveste trofeene i golfverdenen. Han er klar på hva nøkkelen blir.

– Nøkkelen blir å treffe fairwayen. Jeg har truffet noen av de beste driverslagene på lenge i det siste, sier Hovland til NTB under en pressekonferanse.

Når det kommer til hva Hovland har gjort for å forberede seg til turneringen, er 23-åringen klar på at det er noe han spesielt har jobbet med foran helgen.

– Jeg har arbeidet med en del puttedriller. Det begynner å komme seg, sier han.

Han legger til at han har jobbet med jernslagene, som ikke har vært like stabile som driverslagene.

– Jeg har ikke gjort det like skarpt med jernene, men jeg har gjort godt arbeid denne uken, sier han.

Optimistisk

Hovland er optimistisk med tanke på egne sjanser.

– Hvis jeg kan få mitt vanlige nivå litt opp så kan det bli bra. Jeg krever mye av meg selv, sier han og legger til:

– Jeg har troen på at jeg kommer til å slå tilbake. Det handler også litt om å ha flyt på greenene. Så lenge jeg har kontrollen.

Det er snakk om veldig store pengepremier i turneringen, der sisteplass er sikret 395.000 dollar (3,4 millioner norske kroner). Hovland vil imidlertid ikke si at det er pengepremiene som er motivasjonen.

– Penger forandrer ikke livet mitt. Jeg vil fortsatt våkne opp dagen etter å fortsette å spille golf, konstaterer han.

Sju slag bak

Det norske golfesset starter sju slag bak lederen Patrick Cantlay. Hovland er selv ydmyk når han får spørsmålet om hvem han helst vil spille om seieren mot når søndag kveld kommer.

– Nei det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg skal først komme i posisjon, så får vi se, svarer han.

Hovland starter på tre slag under par og skal gå i ball med sørafrikanske Louis Oosthuizen den første dagen.

Det er kun de 30 beste golferne gjennom PGA-sesongen som spiller turneringen i Atlanta. Nordmannen debuterte i turneringen sist sesong, der han til slutt havnet på 20.-plass.

Mer fra Dagsavisen