Sport

Sjokktap for Casper Ruud i US Open - slått ut i andre runde

Casper Ruud hadde stålkontroll i det første settet mot Botic van de Zandschulp, men kollapset utover i kampen. US Open-eventyret er over etter tap i fire sett.

Casper Ruud hadde nok planer om å gå betydelig lengre enn 2. runde av US Open, men ble slått ut av en nederlender godt over 100 plasser bak han på verdensrankingen.

For Ruud sin del er storturneringen med det over nesten før det i det hele tatt har begynt. Etter å ha cruiset gjennom den første runden uten nevneverdige problemer, tapte Ruud den andre runden etter tre timer og ni minutters spill.

Onsdag bød den 117. rangerte spilleren i verden fra Nederland på store problemer for Ruud. Oppgjøret startet på verst tenkelig vis for Ruud, som ble brutt i første game. Deretter viste nordmannen muskler og brøt nederlenderen to ganger på rad, og vant det første settet komfortabelt 6-3.

Ruud og van de Zandschulp hadde så vidt kommet i gang med det andre settet før det ble avbrutt etter regn. 45 minutter senere startet de opp igjen, og spillerne beholdt egen serve til 4-4. Så holdt nederlenderen egen serve til 5-4, før han brøt Ruud og vant det andre settet 6-4.

Også i det tredje settet slet Ruud. På 3-2 til Van den Zandschulp brøt nederlenderen nordmannen til 4-2, før Ruud hadde tre muligheter til å bryte tilbake. Det klarte ikke Ruud, og nederlenderen beholdt serven. Det gjorde han også på 5-3, og dermed vant han det tredje settet 6-3.

Spillerne beholdt egen serve i det fjerde settet til det sto 3-3. Da brøt nederlenderen Ruud med et blankt game til 4-3. Nordmannen ledet 30-0 i det neste gamet, men tapte fire baller på rad, slik at nederlenderen gikk opp til 5-3.

Ruud beholdt egen serve til 4-5, før han hadde breakball på 40-30-ledelse i gamet etter. Men nederlenderen viste muskler, vant snudde og vant gamet, samt settet 6-4 og kampen 3-1 i sett.