Sport

Ruud i New York: – Litt rock’n’roll-stemning

Norges tennisess Casper Ruud (22) er godt i gang i New York og møter nederlandske Botic van de Zandschulp (25) i den andre runden av US Open.

Nederlenderen er rangert som 117 i verden. Det er også det høyeste han har vært noen gang på rankingen.

De to har aldri møtt hverandre på ATP-nivå.

Van de Zandschulp kom under 0-2 i sett mot spanske Carlos Taberner i første runde, men snudde kampen og vant 3-2 etter 3 timer og 37 minutter.

Ruud erkjente etter seieren over Yuichi Sugita at han kjenner spanjolen bedre, men han sa også at han får god hjelp til analyse:

– Pappa (Christian) har fått den jobben og vært mest ute og sett. Det blir nok litt scouting senere, og vi skal nok se kampen som ble spilt i dag, på nytt, sa Ruud til NTB om oppgjøret mellom van de Zandschulp og Taberner.

– Gøy å høre fansen

Etter at koronapandemien brøt ut, har det vært mange avlyste og utsatte konkurranser, og kamper har blitt spilt for tomme tribuner. I New York er det annerledes.

– Det er litt rock'n'roll-stemning. Det er gøy å høre fansen igjen. Da vi begynte sesongen i fjor her, var det ingen her, sier Ruud.

I New York er det ingen restriksjoner på tilskuere. Det var ikke fullt under Ruuds første kamp, men nordmannen erkjenner at han kjente litt på nervene.

– Første runde i en Grand Slam er alltid litt nervepirrende og spesielt. Vi har ikke spilt Grand Slam siden Wimbledon. Det er best av fem og en annen atmosfære her, sier han.

Kan møte Fokina

Ruud fikk en betydelig enklere vei til andre runde og avgjorde kampen mot japanske Sugita på 1 time og 51 minutter mandag.

I en eventuell tredjerunde kan åtteseedede Ruud møte Alejandro Davidovich Fokina, som han tapte for etter fire timers spill i Roland Garros i juni.

Kampen mot van de Zandschulp spilles onsdag kveld eller torsdag morgen.

Mer fra Dagsavisen