Kristiansund sjokkerte Molde – 2-0-seier i naboduell

(Kristiansund - Molde 2-0). Etter at Molde produserte store sjanser i Møre-derbyet, var det Kristiansund som til slutt kunne juble for 2-0-seier og tre poeng etter to minutters magi.

Etter pause kom vertene Kristiansund ut med ny energi etter at Molde hadde skapt de største sjansene i 1. omgang. Tolv minutter ut i omgangen sendte Moses Mawa KBK i ledelsen. Christoffer Aasbak la inn på hodet til Mawa, som ekspederte den videre i mål.

– Jeg produserer sjanser, det vet jeg. Det er bare opp til meg å omsette sjansene jeg får. Forholdene er til rette for å score mål, sa Mawa til Discovery etter kampen.

To minutter senere ble vondt til verre for laget fra rosenes by. Agon Muçolli sto umarkert bakerst i feltet og hamret ballen i hjørnet.

– Det var veldig deilig. Vi har to uker til neste kamp så det var deilig å få en seier. Jeg har hatt god form lenge og det var godt at beina fikk vist det, sa Mucolli.

En morsom 1.-omgang ebbet ut uten scoringer i Møre-derbyet. Molde hadde tatt den korte veien nordover til Kristiansund, bare for å bli møtt med et solid hjemmelag som ikke ga bort noe gratis.

Det var imidlertid serielederne som kom best i gang. Ohi Omoijuanfo fikk en gigantsjanse etter ti minutters spill, men headingen som var på vei i mål, ble mesterlig reddet av KBK-keeper Sean McDermott.

Misfornøyd Moe

Etter det kom Kristiansund mer og mer inn i kampen, og 14 minutter ut i andre omgang ledet altså vertene 2-0 etter scoringer fra Mawa og Mucolli. Det ble også sluttresultatet.

– Vi må hjem å gjøre opp status ærlig og redelig så får vi se om vi klarer å slå tilbake, sa Molde-trener Erling Moe.

– Det er vår egen feil, konstaterte treneren.

Mistet serieledelsen

Mot slutten presset bortelaget på for scoring, men Kristiansund holdt unna og sikret seieren.

Molde-tapet betyr at Bodø/Glimt er nye serieledere i Eliteserien. De slo Tromsø 3-2 etter en sen scoring fra Ulrik Saltnes.

Det vil ikke Molde-treneren legge for mye i. Han er mer opptatt av hva han selv har å tenke på i ukene som kommer.

– Det Bodø/Glimt gjør det må jeg drite i. Jeg må tenke på hva jeg har her, sa Molde-treneren.

Eliteserien, runde 17

Kristiansund – Molde 2-0 (0-0)

1911 tilskuere.

Mål: 1-0 Moses Mawa (57), 2-0 Agon Mucolli (59).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Amidou Diop (Pål Erik Ulvestad fra 90.), Andreas Hopmark – Bendik Bye (Brynjólfur Willumsson fra 90.), Liridon Kalludra (Sander Kartum fra 70.), Agon Mucolli (Torgil Gjertsen fra 70.) – Moses Mawa (Jesper Isaksen fra 81.).

Molde (3-4-3): Andreas Linde – Martin Bjørnbak, Stian Gregersen (Magnus Grødem fra 74.), Sheriff Sinyan – Erling Knudtzon (Martin Linnes fra 80.), Magnus Wolff Eikrem (David Fofana fra 80.), Etzaz Hussain (Martin Ellingsen fra 65.), Kristoffer Haugen – Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo, Ola Brynhildsen (Eirik Ulland Andersen fra 64.).

Eliteserien menn søndag, 17. runde:

Kristiansund – Molde 2-0, Odd – Strømsgodset 0-1, Sarpsborg – Sandefjord 5-0, Tromsø – Bodø/Glimt 2-3, Viking – Rosenborg 2-1.

Senere kampstart: Vålerenga – Stabæk 20.00.

Spilt lørdag: Mjøndalen – Lillestrøm 1-2, Brann – Haugesund 1-3.