OL i Tokyo

Paralympics-medaljen glapp for Sarah Louise Rung

Svømmeren Sarah Louise Rung kom ikke seierspallen på 100 meter bryst i Paralympics. Hun ble nummer seks.

Sarah Louise Rung kom seg videre til finalen i 100 meter bryst i sommer-Paralympics i Tokyo. Her fra torsdag da finaleplassen i 200 meter medley glapp for henne. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hun kom inn vel ett sekund bak den norske rekorden, men var aldri i reell posisjon til å sikre en medalje.

– Jeg er fornøyd med tiden (1.44,39). Jeg visste jeg måtte krige for å ha en sjanse. Jeg skal være fornøyd med dette, sa Rung til NRK.

Hun skal vurdere hva som skjer videre i ukene etter lekene i Tokyo. Det er uklart om Rung satser videre mot Paralympics i Paris i 2024.

Rung svømte inn til tredjeplass på 1.46,21 i kvalifiseringen bak Grace Harvey fra Storbritannia og Arianna Talamona fra Italia. I det andre heatet vant Jelyzaveta Meresjko (vant også finalen) fra Ukraina med tiden 1.43,00. Rung fikk bedre tid enn nummer to i det andre heatet, tyske Verena Scott.

Det ga Rung finaleplass.

– Jeg skulle gjerne svømt raskere. Men teknisk sett kjentes det bra ut. Jeg hadde godt tak på vannet, som har vært et fokus. Nå må vi analysere løpet og se hva jeg kan hente til finalen, sa Rung til NRK etter heatsvømmingen.