Kashafali finaleklar etter rekordløp i Tokyo

Verdensrekordholder Salum Kashafali satte ny paralympisk rekord på 10,46 sekunder da han løp til finaleplass på 100 meter i Tokyo.

Kashafalis tid forbedret den paralympiske rekorden med tre tideler og tiden er bare ett hundredels sekund bak hans egen verdensrekord fra Bislett Games i juni 2019.

– Jeg visste at jeg var mye bedre enn de andre og prøvde å fokusere på meg selv, sier Kashafali til NRK etter løpet og legger til at det var motvind og at han ikke tok seg helt ut.

Den kongolesiskfødte sprinteren har en medfødt netthinnesykdom og løper i klassen T12 for synshemmede.

Finalen på 100 meter går søndag klokken 14 norsk tid.

Skarstein lett videre

Birgit Skarstein vant overlegent i forsøksheatet i singlesculler i Paralympics i Tokyo natt til fredag og sikret seg dermed en plass i finalen.

Skarstein fullførte løpet på tiden 11.11,00, som er ny paralympisk rekord. Hun kom i mål hele 30,75 sekunder foran franske Nathalie Benoit, som ble nummer to.

Det var kun vinneren i heatet som var sikret direkte kvalifisering til finalen, som går klokken 3.50 natt til søndag norsk tid.