Sport

OL-sølvvinner vant Tour of Norway-åpningen: Træen ble tredje best

Ethan Hayter tråkket inn til seier på første dag av Tour of Norway. Briten timet perfekt og vant foran Ide Schelling og Torstein Træen i Sokndal.

Torsdagens seier sto mellom en liten gruppe ryttere etter at hovedfeltet slo sprekker i avslutningen opp mot den nye motorsportbanen i Kroheia i Sokndal. På toppen var Ineos-rytter Hayter smartest og kontrollerte inn etappetriumfen.

Rett bak fulgte nederlandske Schelling, mens Træen fra Uno-X sørget for norsk 3.-plass. Kristian Aasvold og Markus Hoelgaard fulgte som henholdsvis nummer åtte og ni.

– Det var en tøff dag, og utbryterne var veldig sterke. Heldigvis gikk det greit til slutt. Det er min femte seier i år, så det er helt supert, sa Hayter til TV 2.

Briten vant nylig OL-sølv som banesyklist. Medaljen kom i Madison-klassen.

Træen syntes det var litt surt å se seierskampen gå utenfor hans rekkevidde.

– Jeg klarte akkurat ikke å komme innpå hjulet og havnet litt bakpå. Men det var kjempebra kjørt av laget, så det var kjempegøy, sa Træen.

Dagens hovedbrudd fikk på det meste en luke på fem minutter, og siste rest på to mann ble kjørt inn med underkant av 13 kilometer igjen.

Avslutningen besto av en stigning på 4,4 kilometer. Den ble særlig tung for Jumbo-Visma-profilene Tobias Foss og danske Jonas Vingegaard. Begge måtte overraskende slippe kort tid etter at feltet gikk løs på den siste bakken.

Åpningsetappen var 150 kilometer lang og startet i Egersund. Tour of Norway fortsetter fredag med en strekning på 185 kilometer med start og målgang i Sirdal. Deretter skal sykkelfesten innom Jørpeland lørdag og avsluttes i Stavanger søndag.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen