OL i Tokyo

OL-vinner Ingebrigtsen møtt med jubel: Her får han gullkysset

OL-gullvinner Jakob Ingebrigtsen landet på norsk jord til et etterlengtet møte med forloveden Elisabeth og andre nære støttespillere søndag kveld.

– Det jeg gleder meg aller mest til er bare å komme hjem, jeg har ikke vært hjemme på mange måneder. Så det er å få vært hjemme og slappet av, sier Jakob Ingebrigtsen til NTB.

Gullvinneren legger til at det også blir godt å bytte ut pappa og trener Gjert med forloveden Elisabeth Asserson.

– Jeg gleder meg til å komme hjem, men jeg synes det er gøy å se at folk møter opp for å feire at jeg kommer hjem, sa Jakob Ingebrigtsen etter at han hadde landet.

– Målstreken er når jeg kommer inn i leiligheten min, jeg er fortsatt på jobb nå. Det kommer et nytt løp om litt over en uke, så jeg må prøve å gjøre så godt jeg kan, sa OL-gullvinneren på 1500 meter.

Sammenhengende jubel

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sa det var stort å se engasjementet.

– Det har vel vært sammenhengende jubel fra flyplassen i Tokyo og hit, sa trenerpappaen.

Gullgjengen kom ut til jubelen på Sola lufthavn i 19.30-tiden. OL-eventyret endte på best mulig måte for 20-åringen, og på flyplassen i Stavanger ventet mange som ville hylle den ferske olympiske mesteren.

Kjæresten først

Fremst i rekken av gratulanter sto forloveden Elisabeth Asserson og mamma Tone Ingebrigtsen. Storebror Henrik Ingebrigtsen hadde kledd på seg en gulljakke.

– Å se det her, og hvor mange som har møtt opp. Det er ganske kult, sa Jakob Ingebrigtsen.

– Det er ikke hver dag en fra Sandnes tar OL-gull, sa eldstebror Henrik om de mange som hadde møtt opp på flyplassen.

Da gullhelten kom kastet han munnbindet for å gi forloveden et kyss, før storebror fikk en klem og gullmedaljen ble funnet fram. Forloveden hadde med seg en egen gulljakke til OL-vinneren også, som han tok på seg før han gjorde intervjuene.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak overrakte en blomsterbukett fra kommunen.

– Gratulerer så mye, det var helt rått, sa ordføreren til pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Satte OL-rekord

Den yngste av løperbrødrene Ingebrigtsen var i egen klasse da han tok gull på 1500 meter i Tokyo-OL lørdag. Vinnertiden 3.28,32 var både personlig rekord og olympisk rekord.

I finalen slo han for den kenyanske stjernen Timothy Cheruiyot for første gang i karrieren. Etterpå var det mange gode følelser i sving. Også for pappa Gjert.

Det neste store målet for 20-åringen er VM-gull på 1500 meter. Den sjansen får han neste sommer i Eugene i USA. Der kan det også bli aktuelt å løpe 5000 meter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen