OL i Tokyo

Gullhåpet knust for Norge i semifinalen: – Føles som hjertet er revet ut og tråkket på

Nora Mørk og håndballjentene tapte OL-slaget mot ROC 26-27 og kan glemme gullet. Dommerne kom i fokus og fikk hard kritikk fra Mørk.

Det ble ikke noen revansj for 37-38-nederlaget mot Russland i OL i 2016.

– Det føles som hjertet er revet ut og tråkket på. Dette er en drøm som er knust. Vi har drømt i fem år, sa en nedbrutt Camilla Herrem til NTB.

Mørk scoret ti ganger, men det var ikke nok. Russerne holdt på ballen det siste minuttet av kampen og skrek av glede etter triumfen. Spillerne havnet i en haug ute på banen mens de norske jentene trøstet hverandre.

– Vi har alle gode og dårlige dager, sa Thorir Hergeirsson etter kampen på spørsmål om dommerne.

Nora Mørk var forbannet på de franske kamplederne. – Vi måtte vært ti mål bedre enn dem i dag for å vinne. Jeg blir bare oppgitt, sa Mørk til NTB.

– Synes du dommerne var på den linjen hele kampen?

– Ja.

– De går for å være gode?

– Det kan jeg ikke være enig i.

Herrem var ikke helt enig i dommerkritikken.

– Alt i alt ligger dette på oss. Vi har en del slurv, sa hun til NTB.

Knust og selvkritisk Reistad

Henny Ella Reistad var helt knust i intervjusonen.

– Jeg er først og fremst skuffet over egen prestasjon, sa hun.

ROC-keeper Anna Sedoykina ble den store spilleren i Yoyogi-hallen etter sitt innhopp. De russiske tittelforsvarerne møter Frankrike i finalen, akkurat som for fem år siden.

Norge lå under 11-14 etter en halvtime, og det var mye å gå på spillemessig. Det startet bra til 13-14, men russerne var som ventet meget gode. Det sto 21-16 etter vel 40 minutter.

Norge hadde kjempetrøbbel i begge ender av banen en periode og sto uten svar i mange situasjoner. Dermed gikk toget også fra den norske gulldrømmen selv om Norge spurtet sterkt og reduserte til 26-27 halvannet minutt før slutt. Utligningen kom aldri.

En utvisning på Veronica Kristiansen halvminutter før slutt hjalp ikke.

Katrine Lunde og Marit Malm Frafjord kunne tatt sin tredje OL-tittel i Tokyo, men det skjer ikke. De er trolig ikke aktuelle for Paris-lekene i 2024.

Kjempetrøbbel

Fart

Førsteomgangen var den mest underholdende i turneringen så langt, men Norge bommet mye (ti av 21 skudd) og hadde ganske mange tekniske feil. Keeperveteranen Lunde (41) spilte meget solid. Likevel ledet russerne 14-11 ved pause.

ROCs målvaktbytte på 7-8 slo veldig godt ut. Sedoykina reddet fem av ni skudd i løpet av elleve minutter.

Norge hadde 11-10, men sprakk de siste minuttene inn mot halvtid. Landslagssjef Thorir Hergeirsson freste i en timeout.

– Vi må gjøre det vi er blitt enige om, sa han.

Rett ut

ROC mistet en meget sentral spiller allerede etter vel 13 minutter. Anna Sen plantet venstrehånden i ansiktet på Mørk i en hard takling. De franske dommerne brukte bare noen sekunder foran TV-skjermen før de ga Sen et direkte rødt kort. Avgjørelsen ga seg selv.

I andreomgangen ble Lunde skutt i senk og truffet av en hard ball i ansiktet, men hun kom seg opp etter et lite minutt på gulvet.

Norge spiller om bronsen mot Sverige søndag. Kampen har avkast 04.00 norsk tid. Det kan gi den 29. norske medaljen siden gjennombruddet i 1986.

– Jobben min nå blir å samle gjengen til å avslutte OL på en god måte, sa Hergeirsson.

Norge reiste seg i 2016 etter smellen i semifinalen. Da ble Nederland overkjørt i bronsekampen.