Ski

Christiansen vant supersprint foran storebror Bø

Vetle Sjåstad Christiansen bommet fire ganger, men det holdt likevel til seier på fredagens supersprint i skiskyting under Blinkfestivalen.

Vetle Sjåstad Christiansen rullet inn til seier i supersprinten i skiskyting i Sandnes fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Han slo Tarjei Bø med 3,8 sekunder, mens Endre Strømsheim tok den siste pallplassen etter hele sju bom i Sandnes-vinden. Storebø Bø traff utenfor blinkene fem ganger.

Christiansen mente forholdene ga ham en skikkelig utfordring.

– Skulle man skyte fort og satse litt, eller stå og holde litt? Det ble noe midt imellom, og det tror jeg var det beste i dag. Dermed kommer jeg unna med 16 treff, som jeg er kjempefornøyd med her i dag, sa han til NRK og la til:

– Dette var ekstremt bra trening til Beijing (OL i februar). Det er sånn vind vi møter der.

Johannes Thingnes Bø trøblet også på standplass. Der fikk han i alt sju bom og var i mål på fjerdeplass 9,3 sekunder bak Christiansen.

I kvinneklassen vant Julia Simon 8,5 sekunder foran Marte Olsbu Røiseland. Den franske skiskytteren noterte to bom og avgjorde på siste skyting med en perfekt og lynkjapp serie.

– Jeg er veldig glad for å være her og kjempe med sterke norske jenter, sa Simon til NRK.

Røiseland skjøt fullt hus første og siste gang hun var innom standplass, mens det ble to bom på andre skyting og én på den tredje.

– Det var tøft. Jeg begynte bra, men så ble det rufsete i midtpartiet. Men jeg hentet meg bra inn igjen med å skyte fullt mot slutten. Jeg prøvde å ta opp kampen, men Julia var for langt foran meg, sa Røiseland om Blink-løpet.

Tredjeplassen gikk til Karoline Knotten. Hun var i mål 29,3 sekunder bak Simon og hadde to bomskudd på supersprinten.

Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff la seg inn som henholdsvis nummer fem og sju.