OL i Tokyo

Daffinrud helt sist etter første dag på golfbanen i Tokyo-OL

Det ble en marerittstart for Tonje Daffinrud i OL. Norges eneste kvinnelige golfer fullførte åpningsrunden ti slag over par og ligger alene på sisteplass.

Tonje Daffinrud slet på åpningen av OL. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Med elleve bogeyer, tre birdier, en dobbeltbogey og bare tre par, befinner Daffinrud seg aller sist blant de 60 golfkvinnene som stilte til start i OL. Alle er ferdigspilt for dagen.

På sine første ti hull fikk ikke Daffinrud en eneste par. Bortsett fra to birdier på hull fem og seks, samt en sur dobbeltbogey på hull ni, ble det bogey på de sju andre hullene.

Etter en etterlengtet birdie på nest siste hull gikk Daffinrud veldig skuffet av banen etter en ny bogey på siste hull.

Man kunne se at Tønsberg-jenta var tydelig opprørt etter en tung start på sitt første OL. Norgesmesteren fra 2016 har heldigvis tre dager med OL-golf til å rette opp inntrykket.

Svenske Madelene Sagström leder. Hun er fem slag under par etter åpningsrunden. Verdensener Nelly Korda er hakk i hæl sammen med indiske Aditi Ashok, fire slag under par.

Marianne Skarpnord var egentlig også påmeldt til OL i Tokyo, men trakk seg like før avreise. Dermed er Daffinrud det eneste norske innslaget blant golfkvinnene.