Sport

Ruud nærmer seg ny bestenotering på rankingen og ATP-tourfinale

Casper Ruud blir stående på 14.-plass på ATP-rankingen, men nærmer seg karrierebeste. Han klatrer ytterligere i kampen om plass i ATP-tourfinalen i november.

Casper Ruuds turneringsseiere på grus gjør at han nærmer seg plass i ATP-tourfinalen i Torino i november. Foto: Peter Schneider / Keystone via AP / NTB

Tourfinalen spilles i Torino på slutten av året og går mellom de åtte beste på årets rangering. På den listen ligger Ruud nå på niendeplass, etter at hans turneringsseier i Gstaad førte ham forbi russiske Aslan Karatsev.

På verdensrankingen ligger Ruud stadig på 14.-plass, men nordmannen er bare marginer unna 13.-plass og ny bestenotering. Den kan fort komme når Ruud skal spille ny grusturnering i Kitzbühel denne uken.

Ruud stiller som førsteseedet og seiler opp som favoritt til å vinne nok en turnering. Vinner han i Kitzbühel, sikrer han et hattrick på ATP-touren med tre turneringsseire på rad etter å ha vunnet i Gstaad søndag og i Båstad uken før.

Seedingen gjør også at han går videre på walkover i første runde. I 2. møter han vinneren av kampen mellom spanske Mario Vilella Martinez og østerrikske Lukas Neumayer.

Avgjørelsen om å droppe OL og heller spiller grusturneringene i sommer kan ha vært litt av et sjakktrekk.