trikkeligaen

Isnes om cup-trekningen: – Ja, det spennende lokaloppgjøret mot Fløya, mener du?

Mens Vålerenga, Grorud, Kjelsås og Skeid alle skal spille lokaloppgjør i cupens andre runde, må KFUM til Tromsø. Rent sportslig en gyllen mulighet, men helst skulle de ha møtt et annet Oslo-lag, mener trener Jørgen Isnes.

Mandag ble kampene i cupens andre runde den kommende helgen satt opp, og flere Oslo-lag skal møte hverandre. Vålerenga gjester Ullern, Kjelsås tar imot Grorud og Skeid får Lillestrøm på besøk. KFUM Oslo må derimot til Tromsø for å møte andredivisjonslaget Fløya. Hovedtrener Jørgen Isnes svarer følgende når Dagsavisen ber om en kommentar til trekningen:

– Ja, det spennende lokaloppgjøret mot Fløya, mener du? fleiper Isnes innledningsvis.

Utfordringen med trekningen av cupkampene er at det ikke går opp geografisk, og at noen lag er nødt til å reise lengre enn andre. Denne gangen var det KFUMs tur til å måtte dra langt tidlig i cupen, men det er ikke lenge siden de var på langtur på veien til Ullevaal.

– Det er jo sånn at ett lag må på langtur, og denne gangen ble det oss. Jeg skjønner at NFF følger med på hvilke lag som har vært på bortetur i nord de siste årene, men vi var jo i Bergen i tredje runde sist det var cup i 2019. Så vi synes jo at det var litt rart at vi ble sendt så langt nord så tidlig i år, men sånn er det bare. Vi får ikke endret noe på det, sier KFUM-treneren.

Selv om «Kåffa» må reise langt, ser Isnes på Fløya som en motstander de skal slå.

– Rent sportslig gir det oss en gyllen mulighet til å karre oss videre til tredje runde. Det gjør det jo. VI får heller håpe på et Oslo-oppgjør på oss de neste rundene i stedet.

Undervurderer ikke Fløya

Kåffa tok seg videre til andre runde i cupen etter å ha slått Frigg 4-2 på lørdag. Frigg, som ikke hadde spilt kamp siden 2019, hentet opp KFUMs 2-0-ledelse til 2-2 i andre omgang. Det tok ikke lang tid før Kåffa gikk i ledelsen igjen, men Friggs to mål ga Isnes og resten av KFUM en vekker om at man ikke kan undervurdere antatt svakere motstand.

– Det som prates om hele tiden er at vi favorittene skal ha et høyere tempo og være et nivå over andre- og tredjedivisjonslagene, men dersom man slipper seg en liten smule ned blir det jevnt. Sånn blir det i norsk fotball.

Fløya slo ut divisjonskollega Tromsdalen i første runde, og vant til slutt på straffer. Onsdag skal Isnes se på Tromsø-laget live, når Vålerenga 2 spiller seriekamp mot Fløya på Ekeberg, ettersom VIFs motstander i andre kvalifiseringsrunde til UEFA Conference League, Gent, låner Intility Arena for å trene dagen før returoppgjøret. Isnes får dermed muligheten til å studere KFUMs kommende cupmotstander nøye

– De har slitt med å få seiere i serien, men de har blitt bedre den siste tiden. Hvis man ser på resultatene fra cupen i helgen er det tette og jevne kamper, og Fløya må ha noe bra når de klarer å slå Tromsdalen som er et bra lag i andredivisjon. Det blir tøft, og de blir tatt på alvor, konstaterer treneren.

Vil nå kvartfinalen

I 2019 nådde Kåffa kvartfinale i cupen, men røk mot Odd da skienslaget vant 5-2. Nå som det endelig er klart for cupspill igjen ønsker Isnes å gjenskape suksessen fra sist gang det var Norgesmesterskap.

– Vi skulle jo gjerne ha kommet enda lenger enn kvartfinalen sist, og det er klart at vi ønsker å oppleve de cup-minnene igjen. Men det avhenger veldig av hvilke lag man møter når, men det er klart at det per dags dato er fullt mulig å komme langt i cupen. Det ønsker vi selvfølgelig også i år, forteller Isnes.

De andre Oslo-lagene spiller følgende oppgjør i cupens andre runde:

Skeid - Lillestrøm (1. aug)

Kjelsås - Grorud (1. aug)

Ready - Strømsgodset (1. aug)

Ullern - Vålerenga (1. aug)

Nordstrand – Sarpsborg (1. aug)

Hele kampoppsettet:

Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

Mer fra Dagsavisen