OL i Tokyo

Gullerud foran OL-starten: – Vil gå hele veien

I desember ble Magnus Gullerud ryggoperert. Nå drømmer den storvokste strekspilleren om OL-gull med de norske håndballgutta.

Veien til OL har vært alt annet enn rett fram for 29-åringen fra Skarnes. I januar måtte en skadd Gullerud følge håndball-VM fra TV-sofaen. Derfra så han landslagskameratene ryke ut allerede i kvartfinalen.

– Helt forferdelig, sa Gullerud til VG den gang.

Forsvarssjefen siktet til at han ikke kunne være med og hjelpe håndballherrene, som fikk det tungt mot et langt bedre Spania i Egypt.

Skremmende

I 2016 mistet Magdeburg-proffen følelsen i høyrebeinet. Årsaken var en ryggprolaps som la press på isjiasnerven. I november 2020 kjente Gullerud smertene og følelsestapet vende gradvis tilbake, og det betød nok en ryggoperasjon og en ny opptreningsfase.

– Det er klart det kommer tanker om hvor lurt det er å drive på med dette og hvordan det skal gå, sier Gullerud til NTB før sommerlekene i Tokyo.

Men bra har det virkelig gått for Magnus Gullerud. Strekspilleren fikk omsider ryggen til å spille på lag, og 23. mai gikk han og landslagskamerat Christian O'Sullivan til topps i europaligaen med Magdeburg.

– Kroppen har respondert bra. Så lenge jeg ikke føler meg utrygg på at den (ryggen) skal holde, er jeg mer enn villig til å fortsette og jobbe mot mine mål om å bli best, sier Gullerud.

Drømmer om gull

Det som lenge så mørkt ut, er blitt en drøm som går i oppfyllelse for Skarnes-gutten. Gullerud og resten av håndballgutta skal delta i sitt første OL.

– Det er utrolig stort for meg å få lov til å oppleve dette for første gang. Jeg kan ikke vente med å begynne å spille, sier han tydelig spent.

I mars ble et norsk herrelag i håndball OL-klar for første gang siden 1972. I Tokyo venter meget tøffe gruppe A, hvor blant annet håndballstorhetene Tyskland, Frankrike og Spania venter.

Men tross langt opphold fra sommerlekene og en tøff gruppetrekning, er ambisjonene klare. Det er edelt metall som gjelder.

– Vi ønsker å gå hele veien, selvfølgelig. Det er ikke annerledes i OL enn et annet mesterskap. Så lenge vi er på det nivået vi ønsker å være, har vi kjempegode sjanser, konstaterer en skadefri Gullerud overfor NTB.

Norge spiller sin første kamp i sommerlekene mot Brasil 24. juli. Det er dagen etter Tokyo-OLs åpningsseremoni.

Nyeste fra Dagsavisen.no: