Sport

Oftedal om stjerneskuddet Reistad: – Potensialet kunne ikke vært mye større

Stine Bredal Oftedal vet hva som skal til for å bli verdens beste håndballspiller. Hun har tro på at landslagsvenninnen Henny Reistad fort kan bli det.

Stine Bredal Oftedal og Henny Ella Reistad vant EM-gull sammen med Norge i desember. Oftedal tror Reistad kan bli så god som hun selv vil. Foto: Vidar Ruud / NTB

Oftedal ble av Det internasjonale håndballforbundet kåret til årets spiller i verden for ett år siden. Hun kan fort få konkurranse om den prisen fremover av Henny Reistad, som også er med landslaget til Tokyo for å kjempe om OL-gull.

På fredagens digitale mediemøte fikk Oftedal spørsmål om potensialet til Reistad.

– Jeg tenker at potensialet hennes ikke kunne vært så mye større enn det det er. Hun har høyde, fysikk og alt som skal til. Som hun viste i final four (mesterligaen) er hun «top notch», sier Oftedal til NTB.

Reistad ble kåret til den mest verdifulle spilleren i final four-sluttspillet av Champions League i mai, da Vipers Kristiansand gikk helt til topps.

Oftedals Györ endte på tredjeplass. Tredjeplass ble det også i forrige OL for Norge og Oftedal. Nå er brennhete Reistad med på laget, og storfavoritten Norge er giret på OL-gull.

– Jeg er selvfølgelig veldig giret på dette her. Det blir viktig å passe på at vi ikke blir overgiret, sier Oftedal om gulljakten.

OL-gull henger høyest

På onsdagens pressemøte i OL-oppkjøringen var Reistad til stede. I tillegg til triumfen i mesterligaen har hun vunnet nesten alt som er å vinne den siste tiden, også individuelt. Et OL-gull ville overgått alt, mener 22-åringen.

– Ja, det er klart, men selvfølgelig var det stort å vinne Champions League og EM, sa Reistad på spørsmål fra NTB om hvorvidt et OL-gull ville hengt høyest av alt hun har oppnådd.

I desember var hun med på å vinne sitt første mesterskap for Norge i EM i Danmark. I tillegg til å vinne mesterligaen med Vipers, var Reistad en stor grunn til at laget også vant både serien og cupen.

11. mai ble seriefinalen mot Storhamar vunnet, og Reistad ble kåret til årets eliteseriespiller, akkurat som i 2019. Så var Reistad toppscorer da Vipers senket Sola fire dager senere i NM-finalen.

Døgnrytmen på plass

Reistad, Oftedal og de andre håndballjentene landet i Japan tirsdag. De har hatt oppladning i byen Fukuoka foran testkamp mot Sverige i Tokyo tirsdag.

Etter en knapp uke i Asia har landslaget funnet seg til rette i OL-bobla.

– De fleste har sovet godt og begynner å finne døgnrytmen, bekreftet trener Tonje Larsen på starten av fredagens digitale mediemøte.

Uansett kan det fort bli krevende å forholde seg til strenge koronarestriksjoner og få muligheter til å bevege seg utenfor visse områder. Landslagets Kari Brattset Dale er ikke bekymret for såkalt brakkesyke og vet det er flere på landslaget som kan bidra med å holde humøret oppe.

– Det er flere som er flinke til å bidra der. Camilla (Herrem) pleier å bidra med litt ekstra sprell og noen kvisser. Jeg tror det er mange som kan bidra og at vi ikke tenker på håndball 24 timer i døgnet. Det er viktig det også, sier Dale.

Landslaget åpner mesterskapet i Tokyo mot Sør-Korea 25. juli.