Sport

Hovedsponsor Toyota trekker TV-reklamene sine under OL i Tokyo

OL-sponsor Toyota avstår fra å sende TV-reklame under mesterskapet. Bilmerket ønsker heller ikke å sende noen av sine ledere til åpningsseremonien 23. juli.

Det bekrefter en talsperson for Toyota overfor nyhetsbyrået AFP mandag.

Den kjente bilprodusenten er en av hovedsponsorene under OL i Tokyo, et mesterskap som har møtt sterk kritikk lokalt som følge av koronasituasjonen i landet.

Talspersonen for Toyota, Shiori Hashimoto, hevder selskapet aldri hadde noen planer om å sende TV-reklame underveis i OL, i motsetning til hva lokale nyhetsmedier har meldt i det siste.

– Det var aldri noen plan om å sende OL-relaterte reklamer med kommersielle interesser i utgangspunktet, sier hun til AFP.

Tidligere mandag opplyste driftsansvarlig i Toyota, Jun Nagata, at det blir stadig vanskeligere for OL i Tokyo å høste positive tilbakemeldinger fra den lokale befolkningen.

– Det er i ferd med å bli et OL som ikke har forståelse hos offentligheten, sa Nagata til japanske medier.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av at flere OL-utøvere har testet positivt for covid-19, noe som har spredt usikkerhet kort tid før mesterskapet går av stabelen. Minst 58 smittetilfeller kan kobles til OL så langt.

I en spørreundersøkelse gjennomført av avisen Asahi Shimbun sier kun én tredel at de mener at sommer-OL burde avholdes i Tokyo neste uke.

Mer fra Dagsavisen