trikkeligaen

Vålerengas kollaps

(FK Haugesund - Vålerenga 3-1) Forrige uke slapp Vålerenga inn to enkle mål mot Lillestrøm. I Haugesund var det ellers så solide forsvarsspillet til VIF ikke til å kjenne igjen. På åtte minutter slapp de inn tre mål.

Alt skjedde etter pause. Etter en første omgang mer eller mindre uten målsjanser så det lenge ut til å bli en veldig kjedelig fotballkamp. Men kun fem minutter etter hvilen fikk Vålerenga straffespark, og Aron Dønnum var iskald da han satte sitt sjette mål for Vålerenga denne sesongen, i sin første kamp fra start på en måned.

Vålerengas Aron Dønnum scorer på straffe mot Haugesunds keeper Frank Stople under eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Vålerenga på Haugesund sparebank arena.

Det så komfortabelt ut for Vålerenga, som ikke slapp til store sjanser før pause. Men VIF ville naturligvis øke ledelsen, og sendte mange spillere opp på corner. Det skulle straffe seg hardt, da hjemmelaget utnyttet de store bakrommene på bortelagets banehalvdel. Kevin Krygård utlignet for vertene mot et svakt VIF-forsvar, som kunne minne litt om Lillestrøm-kampen.

Så kontret Haugesund på ny, og sterke og hurtige Ibrahima Wadji dro seg først forbi midtforsvaret til VIF. Så hadde han plutselig passert Kristoffer Klaesson i Vålerenga-buret, som neppe imponerte Leeds med sitt keeperspill i denne situasjonen. Wadji kunne gå ballen i mål, og Haugesund hadde snudd kampen på tre minutter, kun seks minutter etter Dønnums straffemål.

På hjemmelagets tredje scoring var Klaesson igjen uheldig, da han ble godt passet på i feltet på en FKH-corner. Wadji sto foran keeperen med Sam Adekugbe som markør. Keeperen ble presset inn i mål, og klarte ikke avverge enda en Haugesund-scoring da han slo ballen i Haugesund-spissen som på sterkt og noe heldig vis scoret sitt andre for kvelden.

Etter å ha fått en drømmestart på omgangen, lå VIF under med to mål kun ti minutter etter de tok ledelsen. Da Haugesund hadde scoret tre mål, var ikke bortelaget i nærheten av å komme tilbake. Det meste lugget offensivt, og de kreative angrepsspillerne til Vålerenga klarte ikke å sette preg på kampen.

Om under en uke skal Vålerenga til Belgia for å møte Gent i UEFA Conference League. Med slike feil i Vålerengas forsvarsrekke blir det aldri avansement til gruppespillet. Det så ikke ut som om charterflyet til Haugesund hadde noe positiv effekt. Om Haugesund utnytter feilene, gjør Gent det også.

Haugesund – Vålerenga 3-1 (0-0)

Haugesund stadion, 2000 tilskuere.

Mål: 0-1 Aron Dønnum (str. 51), 1-1 Kevin Martin Krygård (54), 2-1 Ibrahima Wadji (57), 3-1 Wadji (62).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Gult kort: Kevin Martin Krygård, Haugesund, Henrik Bjørdal, Sam Adekugbe, Christian Dahle Borchgrevink, Vålerenga.

Haugesund (4-3-3): Frank Stople – Mikkel Desler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Sondre Liseth (Bruno Leite fra 77.) – Niklas Sandberg (Mads Sande fra 77.), Ibrahima Wadji (Alioune Ndour fra 77.), Kristoffer Velde (Alexander Stølås fra 86.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Odin Thiago Holm fra 71.), Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui – Aron Dønnum (Seedy Jatta fra 78.), Henrik Udahl, Amor Layouni (Tobias Christensen fra 71.).

Resten av runden:

Brann – Mjøndalen 1-1, Haugesund – Vålerenga 3-1, Kristiansund – Sandefjord 2-0, Lillestrøm – Molde 1-1, Tromsø – Rosenborg 1-3.

Senere kampstart: Strømsgodset – Stabæk (20.00).

Spilt lørdag: Odd – Viking 3-2 , Sarpsborg – Bodø/Glimt 2-2 .